Сие Юян: Имаме цялото време на света, за да се превърнем в сериозен претендент в първенството

577

Ръководителят на Гоуст Болърс Сие Юян даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Тимът на Гоуст Болърс завърши първия полусезон на 14-ото място в класирането на Четвърта дивизия с баланс от 0 победи и 14 загуби. Ето какво каза Юян относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Много се радвам от начина, по който състезателите се представят на терена и как започват да решават проблемите си като отбор. Със сигурност не изглеждаме добре към момента в класирането, но все пак това е първата ни година в лигата и е нормално да се сблъскваме с много проблеми и много загуби. Имаме цялото време на света да се подобряваме, за да се превърнем в сериозен претендент в първенството.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Все още сме нов отбор, който тепърва се изгражда, така че за втората половина от сезона целта ни е да станем по-обединени и да постигнем няколко победи. Най-важното през текущата кампания все пак е да се забавляваме.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Да, изключително съм доволен от организацията. Напълно удовлетворен съм от всичко.

– Какво си пожелавате за новата година?

– За новата година си пожелавам да се справям по-добре като ръководител на отбора и да продължавам да се подобрявам, заедно с останалите членове на отбора, феновете и лигата.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– Искам да направя тренировъчния ни процес далеч по-ефективен и целесъобразен, да се опитам да влея малко свежа кръв в отбора, за да го направя по-силен. Може да очаквате много по-професионално изгледащ и по-обединен тим на Гоуст Болърс през следващия сезон.