Симеон Георгиев: Целта ни е всички да се забавляват, мястото в класирането е просто бонус

541

Ръководителят на отбора на Спейс Джемс Симеон Георгиев сподели, че е останал доволен от представянето на своя тим през миналия сезон в първенството на НАЛБ. Както е известно, баскетболистите на Спейс Джемс донесоха първи комплект медали във витрината на отбора, след като завоюваха бронзовите отличия в Трета дивизия на шампионата. По този начин тимът продължи своето надграждане в последните три сезона, след като в първата си кампания в лигата през сезон 2019/2020 приключи на осмо място в Четвърта дивизия, а през сезон 2020/2021 финишира четвърти в същата дивизия.

– Как се роди идеята за сформирането на отбора и участието му в НАЛБ? Също така – защо избрахте името „Спейс Джемс“ и имаше ли други предложения?

– Идеята се роди в офиса на GemSeek. Всичко започна на шега и преди да се усетим, заявката за участие вече беше факт.

– Продължавате с постоянното си представяне в последните две години – през сезон 2020/21 записахте 14 победи в Четвърта дивизия, а през миналия – 13 в Трета, като освен това спечелихте и първи медали в историята си. Каква равносметка си направихте след края на сезона и доволен ли си от представянето на отбора си?

– Доволен съм от представянето на отбора в крайното класиране, но смятам, че можехме да постигнем по-добри/подобни резултати през редовния сезон без да се налага да жертваме от игровото време на някои състезатели.

– Във втори пореден сезон обаче не успяхте да преодолеете съпротивата на ЛА Бейкърс, който през миналата година ви елиминира на полуфиналите в Четвърта, а през тази – на полуфиналите в Трета. Какво се обърка тази година и защо не успяхте да им се противопоставите?

– Не мисля, че нещо се обърка. ЛА Бейкърс показаха на всички, че те са отбор, а не просто 20 човека с общи интереси.

– Ако трябва да поставиш оценка на организацията на мероприятията в НАЛБ, каква ще бъде тя?

– 10/10 – няма какво да бъде подобрено. Работата, която върши екипът на НАЛБ, е невероятна.

– Какви са целите на отбора ти в бъдеще?

– Целите на отбора са най-вече всички да се забавляват. Мястото в класирането е просто бонус. Затова и преценихме, че мястото на Спейс Джемс е в трета дивизия.