София Булс надделя над Хелга

503

София Булс - ХелгаЧетвъртият мач от първия кръг изправи четвъртите от миналия сезон София Булс срещу шампионите и двукратни носители на купата на НАЛБ, а именно Хелга.

София Булс – Хелга 61:54 (17:11; 13:14; 19:12; 12:17) – натиснете върху двубоя, за да видите пълната статистика

София Булс започна много силно срещата и искаше да докаже, че без проблем може да се бори за нещо много голямо този сезон. Най-удачният отбор, срещу който можеше да се докаже всичко това, разбира се беше Хелга, който спечели титлата през последния сезон. София Булс спечели първата част с 6 точки, а Хелга успя да намали дефицита си до 5 на полувремето. Силна трета част за символичните домакини направи аванса им 12 точки преди последната част. Хелга не се предаваше до последно и все пак спечели последната четвърт, но това стигна на отбора само за почетна загуба.

От отбора на София Булс отлично впечатление направи Ярослав Тотев, който вкара 17 точки (3 тройки) и овладя 12 борби за дабъл-дабъл. Цветан Михайлов се отчете с 14 точки и 8 борби, а Йосиф Чернашки вкара 11 точки (3 тройки). Георги Кръстев пък приключи срещата със 7 точки и 7 борби. Най-добър за Хелга беше Георги Брестнички с 18 точки, 9 асистенции и 4 откраднати топки, но той пропусна и 17 стрелби (общо за 2 и 3 точки). Стефан Ангелов вкара 15 точки, а с 9 и 12 борби приключи Живко Радевски.

София Булс се намира на четвърто място във временното класиране, а отборът на Хелга – на девето. ТУК можете да откриете пълното класиране.

В следващия кръг София Булс ще се бори с Олд Таймърс, а Хелга – с Паляците. ТУК можете да видите пълната програма.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.