Станиславов – MVP на деветия кръг

565

Димитър СтаниславовСлед изиграването на всички срещи от деветия кръг, за най-полезен състезател беше избран Димитър Станиславов от отбора на Локомотив. Станиславов ще получи наградата си преди Мача на звездите (за който ще има подробна информация съвсем скоро).

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Асен Милушев от отбора на Паляците, но той вече е печелил подобна награда, а политиката на НАЛБ и на партньорите от Airball, които осигуряват наградите за MVP на кръга, е тази награда да достигне до максимално много хора и затова изборът не падна върху Асен Милушев (който спечели наградата за петия кръг). Другият състезател, който е печелил само веднъж, въпреки че е бил първи в цели 4 кръга, е Мартин Механджиев от Блейдс. Реверансът към състезателите, които имат само по една награда, а всъщност са излизали победители повече пъти, ще е в историята на лигата да бъдат вписани като най-полезни състезатели на всички кръгове, на които са излизали победители (+ състезателите, които са взели наградите).

Примерът с Милушев е следният: Коефициент на Милушев – 42, а отборът на Паляците бие Пейпър Кор Костенец с 3 точки разлика, което носи на Милушев 39 точки в класацията.

Асен Милушев от Паляците е едва четвъртият състезател, който успява да премине коефициент от 40 в дадена среща. Преди него това са правили Мартин Механджиев от Блейдс (3 пъти), Димитър Станиславов от Локомотив и Цветан Михайлов от София Булс.

Примерът със състезателя, който печели, е следният: Коефициент на Станиславов – 35, а Локомотив бие Блейдс с 13 точки, което носи на Станиславов 22 точки за класацията. Веднага след него се нарежда Пламен Пенев от Хелга, който има коефициент от 22, а отборът му бие Крейзи Малакес с 1 точка разлика и това носи на Пенев 21 точки за класацията. Михаил Дянков от Хелга е със 17, а Васил Голов от Олд Таймърс – с 16.

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Асен Милушев от Паляците – 42. Димитър Станиславов от Локомотив е с 35. Васил Голов от Олд Таймърс е с 29, Георги Вачев от Блейдс е с 27, с 26 е Станислав Иванов от Локомотив, а шести с 25 е Мартин Механджиев от Блейдс.

Най-резултатен в кръга стана Димитър Станиславов от Локомотив с 30 точки. След него е Васил Голов от Олд Таймърс с 26, а Ивайло Радев от Пейпър Кор Костенец реализира 21 точки.

Най-добър борец на кръга е Асен Милушев от Паляците с 19 борби. Със 17 е Иван Делчев от Олд Таймърс. Станислав Иванов от Локомотив овладя 16 топки под двата коша, а с 15 е Михаил Дянков от Хелга.

С най-много асистенции в кръга е Георги Вачев от Блейдс – 9. След него са Мартин Механджиев от Блейдс и Александър Войнов от Локомотив – с по 7 завършващи подавания. Йосиф Чернашки от София Булс и Пламен Пенев от Хелга имат по 6.

С най-много откраднати топки е Йосиф Чернашки от София Булс – 7. С 6 е съотборникът му Ярослав Тотев. На трето място с по 5 са Васил Голов от Олд Таймърс, Александър Енев от Зелените и Благовест Крачев от Лонекс.

С най-много чадъри са Асен Милушев от Паляците и Живко Радевски от Хелга, които блокираха по 3 изстрела на противникови състезатели. Любомир Ангелов от Лонекс и Йосиф Чернашки от София Булс са с по 2 чадъра.

Джордже ДаскаловичНай-полезният състезател за осмия кръг Джордже Даскалович от Лъвовете пък получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.