Станислав Иванов: НАЛБ има потенциала да се развие в цялата страна

427

Станислав ПетруновПродължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. До момента има официално записани 13 отбора (а доста други са потвърдили участие, но неформално все още), а до края на записването остава почти месец. ТУК можете да прочетете повече относно записването за предстоящия сезон.

Ред е на Станислав Иванов от отбора на Блейдс да отговори на въпросите ни (интервютата не се взимат по реда на записване на отборите). Блейдс ще участва в НАЛБ за трети пореден сезон, а Станислав има един сезон в лигата зад гърба си. Той ни разказа какви са очакванията му за предстоящия сезон, както и с какво е спечелен за каузата НАЛБ. Ето какво сподели той:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Блейдс е един от сигурните участници в първенството на НАЛБ за предстоящия сезон. С какво НАЛБ ви спечели, за да вземете решението си толкова бързо, имайки предвид, че подадохте заявка при повече от месец и половина оставащо време до крайния срок?

Станислав Иванов: Миналата година играх своя новобрански сезон в НАЛБ, като същевременно играех и в друга аматьорска лига, където имам два сезона. Нивото в НАЛБ е наистина много високо и виждам, че здраво се работи, за да може лигата да е най-добрата. Миналата година конкуренцията беше много силна, получиха се множество интересни и завързани мачове. Интересът към НАЛБ расте, нови и по-силни отбори се включват в лигата, което само вдига нивото. Отличната организация, силната конкуренция и високият професионализъм ни спечелиха и ни карат да очакваме с нетърпение започването на новия сезон.

НАЛБ: През последния сезон ти беше избран в идеалната петица в първенството на НАЛБ. Имат ли значение тези индивидуални награди за теб?

Станислав Иванов: Винаги е хубаво да получиш признание за положените усилия. Много ми харесва, че в НАЛБ има такива инициативи, защото те помагат за развитието. Честно да си призная, почувствах се много доволен, когато бях избран в идеалната петица, но индивидуалните награди за мен са на заден план – голямата цел е накрая на сезона купата да е в ръцете ни.

БлейдсНАЛБ: Премина в Блейдс преди турнира за купата през изминалия сезон. Какво те мотивира да се превърнеш в един от двигателите на тима в организационно отношение за предстоящия сезон?

Станислав Иванов: Мотивира ме разочарованието от миналия сезон. Тогава играх за друг отбор, където нямах никакво участие в сформирането на отбора и в организирането на тренировките. Играех мотивирано и с желание, но не се интересувах от организацията в отбора, което доведе до разочарование след края на редовния сезон, когато загубихме служебно на четвъртфинал поради неразбирателство и недостатъчен брой играчи. Тази година участвам дейно в сформирането на отбора и сработването на играчите, за да не се повтори случилото се от миналата година и за да постигнем успехи.

НАЛБ: Безспорно си един от многото състезатели в НАЛБ, които в друга държава щяха да имат възможност и желание да играят професионално. Няма смисъл да коментираме „системата” в България, но смяташ ли, че НАЛБ ще успее да се превърне в обединител на всички хора, които изпитват истинска любов към играта?

Станислав Иванов: НАЛБ има потенциал да го направи. Мачовете са интересни и завързани, има публика в залата, атмосферата е отлична – не виждам защо да не се превърне в обединител. Мотото на НАЛБ „От любов към играта!“ е това, което обединява всички, защото точно любовта към баскетбола ни кара да играем.

Станислав ИвановНАЛБ: Как намираш нивото в НАЛБ?

Станислав Иванов: Харесва ми, че с всеки следващ сезон НАЛБ става по-силна и конкурентна. Виждам много нови и добри отбори, записали се за предстоящия сезон, което показва, че лигата се развива в правилна посока.

НАЛБ: Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Станислав Иванов: Нямам препоръки в момента, но с удоволствие бих споделил мнение в бъдеще, ако видя начин за развитие на лигата.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Станислав Иванов: Вярвам, че НАЛБ има голям потенциал да се развива не само в София, но и в цялата страна. С желание и много работа всичко може да се постигне.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Станислав Иванов: Аз благодаря за отделеното време и усилия, които полагате, за да може всичко да е на високо ниво. Пожелавам ви само успехи и разрастване на лигата. Винаги съм вярвал, че когато се работи правилно, успехите няма да закъснеят – просто продължавайте в същия дух. 🙂

Благодарим на Станислав Иванов за положителната оценка за работата ни! Радваме се, че нивото в НАЛБ е толкова високо, именно благодарение на състезатели като Станислав. Ние също силно вярваме, че когато се работи правилно, успехите не закъсняват. Вярваме, че те не закъсняват и въпреки всичко и всички. Пожелаваме успех както на Станислав Иванов, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Блейдс като цяло!

P.S. Официалните баскетболни правила, които могат да бъдат намерени в долното меню на сайта ни, са оформени според най-новия стандарт, утвърден от ФИБА. Разликите спрямо превода, който предоставихме преди няколко седмици, са минимални, но се постарахме веднага да отразим корекциите, като цялото редактиране ни отне 2 дни след утвърждаването му от ФИБА. Надяваме се, че е от полза.