Станислав Иванов – MVP на деветия кръг във II дивизия

860

Станислав ИвановСтанислав Иванов от отбора на Гуми-Нет е най-полезният състезател на деветия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Иванов ще получи наградата си в Неделя, на 04.12.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Паляците от 14:45 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол е невероятно оспорвана през настоящия сезон. Силите между всички 12 отбора са изключително изравнени и за това говори и фактът, че всички отбори имат и победи, и загуби. Соченият за един от основните фаворити за промоция в първа дивизия отбор на Гуми-Нет вече е с баланс от 6 победи и 2 загуби. В последния кръг тимът показа характер и успя да си извоюва победата срещу сребърните медалисти от изминалия сезон – София Ентъртейнмънт. Отборът на Гуми-Нет надделя с 9 точки разлика след продължение. Във въпросната среща блеснаха доста състезатели. ТУК можете да си припомните края на редовното време и отличните изяви на Людмил Ангелов от Гуми-Нет и Теди Буков от София Ентъртейнмънт. Петър Бабалиевски от Гуми-Нет пък записа първия трипъл-дабъл в НАЛБ за сезон 2016/2017, както можете да видите ТУК и ТУК. И въпреки всичко, когато става дума за индивидуални награди няма как в съзнанието ни да не изникне веднага и името на Станислав Иванов. Най-полезният състезател на месец Октомври 2016 година изигра поредния си много силен мач. Той завърши с 32 точки (11/16 за 2 точки, 2/3 за 3 точки и 4/6 от линията за наказателни удари), 7 борби и 4 асистенции за коефициент от 35. Иванов записва средни показатели от 22.5 точки, 8.6 борби, 2.5 асистенции и 1.9 откраднати топки през настоящия сезон. Той е състезателят с най-висок коефициент до момента през сезона, както и третият най-добър реализатор. Ако продължава да играе по този начин, а отборът на Гуми-Нет затвърждава добрите си позиции, Станислав Иванов несъмнено изглежда фаворит за голяма част от индивидуалните награди и през този сезон. Иванов грабна приза за MVP на редовния сезон през сезон 2015/2016, има 3 награди за MVP на месеца зад гърба си, а това му е третата награда за най-полезен състезател на кръга. Той стана топ реализатор в турнира за купата, когато записва среден процент от 51.9 от зоната за три точки и завършва с по 35.0 точки и 10.0 борби средно на мач. Станислав Иванов има зад гърба си и две участия в идеалната петица на НАЛБ. Той стартира сезона като пети най-добър борец в историята на НАЛБ. През настоящия сезон премина и границата от 1000 точки в кариерата си в НАЛБ. Иванов вече е със 72 мача в Националната аматьорска лига по баскетбол и напълно заслужено прибавя нова награда в богатата си колекция.

Станислав ИвановИнтересното тук е, че Станислав Иванов от Гуми-Нет не събра най-много точки за класацията, но тези пред него вече са печелили наградата. Най-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Мартин Механджиев от София Хоукс. Той постигна коефициент от 40, а тимът му се наложи с 8 точки разлика над Монстарс. По този начин Механджиев събра 32 точки за класацията. Той обаче спечели приза за MVP на третия кръг, а както можете да прочетете ТУК, където са описани подробно критериите за избор на най-полезен състезател на кръга, материалната награда може да бъде спечелена само веднъж в рамките на един сезон. Това е трети кръг измежду изминалите 9, в който Мартин Механджиев е номер едно за кръга. Толкова първи места има и Николай Рътаров от Титаните. За тях остава признанието, а всички отличия са описани и в индивидуалните им профили. Втори в класацията за най-полезен състезател на кръга е Станислав Иванов от Гуми-Нет (коефициент от 35 и победа на тима му с 9 точки разлика над София Ентъртейнмънт след продължение). Асен Милушев от Паляците е трети с 20 точки за класацията (коефициент от 36 и победа на тима му над БГО Софтуер Булс с 16 точки разлика). Илиян Василев от София Хоукс (коефициент от 25) и Николай Рътаров от Титаните (коефициент от 27 и победа на тима му с 10 точки разлика над Фитсотун) са с по 17 точки за класацията.

За историята:

Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)

Мартин МеханджиевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Мартин Механджиев от София Хоукс – 40. След него е Асен Милушев от Паляците с 36, а трети е Станислав Иванов от Гуми-Нет с 35. Коефициент на полезно действие от по 31 постигнаха съотборниците в София Ентъртейнмънт Петър Петров и Марио Юруков.

Най-много точки в кръга вкара Станислав Иванов от Гуми-Нет – 32. 30 реализира Мартин Механджиев от София Хоукс, а с по 26 се отчетоха Марио Юруков от София Ентъртейнмънт и Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи. Христо Владимиров от Паляците и Николай Рътаров от Титаните завършиха с по 24 точки.

Никос СтамулисНай-много борби в кръга овладя Никос Стамулис от БГО Софтуер Булс – 17. Асен Милушев от Паляците е втори с 16, а Борис Недев от София Хоукс допълва топ 3 с 15 борби. С 14 овладени топки под двата коша приключи Петър Попов от Кучетата от Младост Б, а с по 13 останаха Николай Недялков от Монстарс, Георги Гаджев от Дървоядите-Рафи и Любомир Орешаров от Фитстоун.

Петър БабалиевскиС най-много асистенции в кръга приключи Петър Бабалиевски от Гуми-Нет – 10. Радослав Романов от Дървоядите-Рафи и Борис Станков от Джобтайгър Дюдс са след него с по 8. На четвърто място със 7 точни завършващи подавания се нарежда Марио Юруков от София Ентъртейнмънт, а с по 6 асистенции останаха Христо Велчев от Рапидо Куриери, Пламен Виткин от Кучетата от Младост Б, Бойко Петков от Паляците, Теди Буков от София Ентъртейнмънт, Румен Каиков от Титаните и Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс.

Петър ПетровНай-добър “крадец” на кръга е Петър Петров от София Ентъртейнмънт със 7 откраднати топки. Втори е Христо Милчев от Кучетата от Младост Б с 6, а трети с по 5 са Борис Станков от Джобтайгър Дюдс и Мартин Механджиев от София Хоукс. С по 4 откраднати топки пък се отчетоха Борислав Гостев от Монстарс, Константин Близнаков от Джобтайгър Дюдс, Петър Бабалиевски от Гуми-Нет и Владимир Георгиев от Фитстоун.

Топ блокировачите в кръга са съотборниците във Фитстоун Любомир Орешаров и Ангел Йорданов с по 4 чадъра. След тях с по 3 са Николай Рътаров от Титаните, Джордже Даскалович от Паляците и Асен Милушев от Паляците.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на четвъртия кръг във втора дивизия: Теодор Велчев (Рапидо Куриери)
Най-полезен състезател на петия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Теодор Велчев (Рапидо Куриери), Андрей Митрев (Дървоядите-Рафи)
Най-полезен състезател на шестия кръг във втора дивизия: Светослав Петров (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на седмия кръг във втора дивизия: Георги Георгиев (БГО Софтуер Булс)
Най-полезен състезател на осмия кръг във втора дивизия: Николай Рътаров (Титаните), Светослав Петров (БГО Софтуер Булс), Борис Недев (София Хоукс)
Най-полезен състезател на деветия кръг във втора дивизия: Мартин Механджиев (София Хоукс), Станислав Иванов (Гуми-Нет)

Борис Недев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на осмия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Борис Недев от София Хоукс получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG