Станислав Иванов – MVP на Октомври във II дивизия

520

Станислав ИвановСтанислав Иванов от Гуми-Нет е най-полезният състезател за месец Октомври 2016 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2016/2017, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – още днес, в Петък, 04.11.2016 година, когато отборът на Гуми-Нет се изправя срещу Рапидо Куриери.

След вече обявените 5 награди за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия, дойде време и за първата месечна награда. През месец Октомври се изиграха първите 5 кръга от първенството на НАЛБ за сезон 2016/2017.

ТУК можете да си припомните критериите за определяне на най-полезния състезател на месеца.

Номер 1 в класацията за Октомври е Станислав Иванов от Гуми-Нет с общ коефициент от 119 за 4 мача или средно по 29.75. Асен Милушев от Паляците е със среден коефициент от 25.0 (100 за 4 мача). Топ 3 допълва Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с общ коефициент от 96 за 4 мача (24.0 средно на мач). Четвърти и пети са съотборниците в Титаните Кирил Николов и Николай Рътаров. Николов постигна среден коефициент от 23.0 през Октомври (92 за 4 мача), а Рътаров – 22.0 (88 за 4 мача).

Станислав ИвановСтанислав Иванов от Гуми-Нет започна сезон 2016/2017 обещаващо. Въпреки че в първите 5 кръга (срещата между Гуми-Нет и Фитстоун от четвъртия кръг е отложена и затова двата отбора са играли по 4 двубоя в първите 5 кръга) не успя да достигне до наградата за най-полезен състезател на кръга, в повечето случаи това се дължеше единствено на по-голямата разлика, с която отборът му побеждаваше. Сезон 2015/2016 е най-силният до момента за Иванов в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол. Вероятно малко хора са вярвали, че след него Станислав Иванов ще може да има по-успешна кампания, но с първите си 4 мача за сезон 2016/2017 26-годишният състезател явно иска да покаже точно обратното. През сезон 2015/2016 Иванов спечели наградата за най-полезен състезател в редовния сезон и въпреки разочарованието от отпадането на Гуми-Нет в четвъртфиналната фаза на плейофите, Станислав Иванов изигра невероятен сезон. В първенството записа средно по 17.1 точки и 12.7 борби при успеваемост при стрелбата за 2 точки от над 51%. В турнира за купата на НАЛБ вече от позицията на един от най-титулуваните състезатели в НАЛБ, Иванов записа още по-стряскащи показатели – 35.0 точки и 10.0 борби. Успеваемост при стрелбата за 2 точки – над 58%, успеваемост при стрелбата за 3 точки – над 51%. И среден коефициент над 40.0. За негово съжаление Гуми-Нет не успя да прескочи груповата фаза в турнира за купата, но по всичко личи, че тимът е с още по-големи амбиции през настоящия сезон. До момента Гуми-Нет е без загуба в първенството, а Станислав Иванов има средно по 24.3 точки, 11.5 борби и 2.5 асистенции при успеваемост при стрелбата за 2 точки от над 61%. MVP на редовния сезон през сезон 2015/2016, 2 пъти MVP на месеца, 2 пъти MVP на кръга, 2 пъти част от идеалната петица на НАЛБ. Това са само част от отличията на Иванов в кариерата му в Националната аматьорска лига по баскетбол, която вече наброява 68 мача. Сега напълно заслужено той прибавя в колекцията си и първа индивидуална награда за сезон 2016/2017, а при подобно представяне тя със сигурност няма да е последна.

Николай РътаровТоп реализатор до момента във втора дивизия е Николай Рътаров от Титаните с 24.8 точки. След него се нарежда Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт с 24.5, а топ 3 допълва Станислав Иванов от Гуми-Нет с 24.3 точки средно на мач.

Иван БоневПри борците лидер е Иван Бонев от София Ентъртейнмънт с 15.0 борби средно на мач. Втори с 14.0 е Денис Василев от Монстарс, а Асен Милушев от Паляците и Любомир Орешаров от Фитстоун овладяват по 12.5 борби.

Иван ИвановПри асистенциите водач е Иван Иванов от Фитстоун с 10.8. Петър Бабалиевски от Гуми-Нет е с 6.3, а Мартин Димов от Гуми-Нет се нарежда на трето място с 4.5 асистенции средно на мач.

Най-добър „крадец“ за Октомври стана Иван Иванов от Фитстоун с 4.3 откраднати топки. Филип Неделчев от Рапидо Куриери е втори с 4.0, а след тях са Асен Милушев от Паляците, Димитър Колев от Дървоядите-Рафи и Стефан Пенков от Фитстоун с по 3.0 откраднати топки средно на мач.

Любомир ОрешаровПри блокировачите първи е Любомир Орешаров от Фитстоун с 3.5 чадъра средно на мач. След него е Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс с 2.3 блокирани стрелби на противникови състезатели, а трети е Петър Попов от Кучетата от Младост Б с 2.2 чадъра.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

През Октомври във втора дивизия без загуба завършиха отборите на Гуми-Нет и Фитстоун. Интересен факт е, че абсолютно всички 12 отбора успяха да запишат поне по една победа през Октомври, като ТУК можете да видите и временното класиране във втора дивизия.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Скоро очаквайте информация и за най-полезния състезател на месец Октомври в трета дивизия.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG