Становище на Комисията по прием на заявките към НАЛБ

372

НАЛБТУК обявихме, че мъжките отбори, които ще участват в първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в град София за сезон 2015/2016, са 33.

Чрез тази статия искаме да информираме, че те остават 32.

Преди няколко дни обявихме и структурата, която ще управлява НАЛБ оттук нататък. ТУК можете да прочетете повече по въпроса.

Комисията по прием на заявките към НАЛБ реши да не допусне за картотека 8 състезатели от миналогодишния отбор на „НСА“ от общо 16 състезатели, които отборът на „София Суперсоникс“ пожела да картотекира за предстоящия сезон. Ето становището на Комисията:

СТАНОВИЩЕ

На Комисията по прием на заявките към НАЛБ

Комисията по прием на заявките към НАЛБ с пълно единодушие взе решение състезатели от отбора на НСА, които са били картотекирани в отбора за сезон 2014/2015 г., да не бъдат допуснати до участие в състезанията на НАЛБ за сезон 2015/2016 г. Причините за това са:

– Неявяване на отбора на НСА за втория полуфинален плейоф от първенството през сезон 2014/2015 г., без да уведоми ръководството на Лигата. По същото време отборът участва в други баскетболни мачове. Комисията е на мнение, че няма гаранции, че това няма да се случи отново;

– По време на първия полуфинален плейоф, след като се видя, че губят мача, състезателите от отбора на НСА започнаха демонстративно да лежат по пода и да не играят, с което обидиха противниците си, както и цялата Лига. Комисията е на мнение, че това в никакъв случай не е поведение на спортсмени;

– След първия полуфинален плейоф състезатели от отбора започнаха да обиждат и заплашват ръководството на НАЛБ в социалните мрежи, което е абсолютно неприемливо.

Комисията е наясно, че в отбора на НСА от сезон 2014/2015 г. има състезатели, които са били коректни и са се държали според правилата, но не вижда възможност тези играчи да бъдат разглеждани самостоятелно, а не като част от отбора. Решението на Комисията по прием на заявките е в сила за сезон 2015/2016 г.

След като се запозна с това решение, ръководството на отбора на „София Суперсоникс“ изпрати писмо, с което пожела становището да бъде преразгледано. Комисията се запозна с писмото на отбора на „София Суперсоникс“, след което потвърди становището си. Въпреки че на отбора на „София Суперсоникс“ беше дадена възможност да картотекира нови състезатели до първия си мач, за да допълни състава си, ръководителят на отбора заяви, че отборът на „София Суперсоникс“ се отказва от участие през предстоящия сезон.

Поради това участващите отбори в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016 ще бъдат 32.