Стартира записването за турнира за купата на НАЛБ

461

НАЛБПрез месеците Юни и Юли ще се проведе традиционният турнир за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016.

В борбата за купата на НАЛБ могат да се включат както отбори, които са участвали в НАЛБ до момента, така и нови за лигата тимове. В надпреварата могат да участват и състезатели, които никога досега не са играли в НАЛБ. Турнирът за купата на НАЛБ е съвсем отделен турнир и няма общо с първенството на НАЛБ, което се играе в момента.

Турнирът за купата на НАЛБ ще стартира на 11 Юни 2016 година. Първенството в София завършва на 19 или 25 Юни (в зависимост от това дали ще се играят 2 или 3 финални мача и без да броим баражите). След 4 Юни обаче в първенството продължават да играят единствено отборите в топ 4 в двете дивизии. Те биха се включили в турнира за купата на по-късен етап в зависимост от конкретната схема за самия турнир. Разбира се, ще се радваме в турнира за купата на НАЛБ да видим и отбори от първенството на НАЛБ в Централна България, от това в Южна България и въобще от цялата страна.

Схемата, по която ще се играе турнирът, ще бъде уточнена в зависимост от броя на записалите се отбори. Имайки предвид очаквания сериозен интерес, най-вероятно отборите ще бъдат разпределени в групи по подобие на миналогодишния турнир за купата на НАЛБ (20 отбора бяха разделени в 4 групи от по 5 отбора; в групите се играеше по системата „всеки срещу всеки“, като първите 2 отбора от всяка група се класираха за четвъртфиналната фаза; т.е. през миналия сезон един отбор в турнира за купата на НАЛБ е изиграл между 4 (ако отпадне в групата) и 7 (ако достигне финал) мача). Преди финалния мач на турнира пък ще има и конкурси, каквито се провеждат по време на Мача на звездите – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки.

Норт Уест
Норт Уест – последният носител на купата на НАЛБ

Абсолютно всички условия, създадени и развити по време на първенството, ще бъдат актуални и за турнира за купата. Всички срещи от турнира ще се провеждат в зала Овергаз Арена.

ТУК можете да прочетете Наредбата за турнира. Всичко в нея е описано изключително подробно.

Как да се запишете за участие? ТУК можете да намерите заявката, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

Такси за картотека няма. Трябва единствено да попълните списъка за картотека с имената и подробните данни на състезателите, които са част от вашия отбор. ТУК можете да намерите бланката. В отбор могат да бъдат картотекирани между 8 и 19 състезатели + до 10 души персонал (извън състезателите), които имат право да стоят на отборната скамейка. Във всеки отбор в бройката от до 19 състезатели могат да бъдат картотекирани и до четирима непълнолетни състезатели.

Декларация за участие и медицинско удостоверение ще е необходимо да представят единствено състезателите, които не са участвали в първенството на НАЛБ за сезон 2015/2016. Декларациите и медицинските на състезателите, които участват и в първенството, са валидни и за турнира за купата. ТУК можете да намерите декларацията за участие, ТУК можете да намерите декларацията за участие за непълнолетни състезатели (тя трябва да бъде попълнена и подписана от родителите им).

ТУК пък можете да откриете тимовия лист, който трябва да бъде попълван и представян преди всяка среща.

Всички актуални документи могат да бъдат намерени и в долното меню в сайта на НАЛБ.

НАЛБПоради големия интерес от страна и на много състезатели, които до момента не са участвали в НАЛБ и нямат отбори, ще спомогнем да бъдат създадени и чисто нови отбори. Това ще стане чрез секцията Драфт, като преди турнира предстои да направим и поне един демонстративен мач за всички желаещи, които все още нямат отбори. Вече страшно много състезатели са си намерили отбори в НАЛБ именно по този начин. Скоро очаквайте и подобрения, свързани с драфта, за да започне той да функционира още по-успешно.

Имаме готовност и да помогнем на нови отбори и участници с екипировката. Секцията с артикули може да бъде намерена в долното меню в сайта на НАЛБ.

Записването за участие в турнира за купата на НАЛБ е до 22:00 часа на 25 Май 2016 година, т.е. имате малко по-малко от месец. През последната седмица на месец Май или през първата седмица на Юни ще се проведе техническата конференция за турнира.

Ако имате някакви въпроси, посетете секцията Контакти в сайта ни и се свържете с нас.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук: https://www.facebook.com/NALB.BG