Стефан Георгиев: Отношението на целия екип на НАЛБ е изключително професионално

961

Мартин Механджиев и Стефан ГеоргиевПродължаваме с интервютата с представители на дебютантите в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ред е на Олд Старс 22 и Стефан Георгиев. Нов отбор за НАЛБ и първи сезон за Торо извън професионалния баскетбол. Именно неговото участие предизвиква и изключително сериозен интерес сред безпристрастните баскетболни фенове. Потърсихме го, за да ни каже какво смята за нивото в НАЛБ, имайки предвид, че има пресен критерий, който да използва за сравнение. Той ни разказа и какви са впечатленията на Олд Старс 22 от организацията в НАЛБ, както и за амбициите пред тима. Вижте какво сподели Стефан Георгиев:

НАЛБ: Здравей! Отборът на Олд Старс 22 играе първия си сезон в Националната аматьорска лига по баскетбол. Какви са впечатленията ви до момента?

Стефан Георгиев: Приятно съм изненадан от много добрата организация и от изключително професионалното отношение на целия екип на НАЛБ. Впечатление прави и много доброто съдийство в лигата.

НАЛБ: Какви са амбициите ви за класиране през настоящия сезон?

Стефан Георгиев: Нямаме определени цели. Просто искаме да се забавляваме, минало ни е времето да се доказваме.

Олд Старс 22НАЛБ: Любов към играта ли е основната ви мотивация да сте част от цялата инициатива?

Стефан Георгиев: Абсолютно, да!

НАЛБ: А каква е твоята лична мотивация да се ангажираш организационно с тима?

Стефан Георгиев: За организацията в нашия отбор се грижим няколко души. Може би заради факта, че имам най-много контакти в баскетбола изглежда, че аз съм най-ангажиран, но не е така. Почти всеки от отбора в даден момент се е занимавал с нещо, което е свързано с организацията.

НАЛБ: Лесно ли взе решението след требъла с Левски да приключиш професионалната си кариера и да се насочиш към НАЛБ? И в този ред на мисли, какво смяташ за нивото в НАЛБ?

Стефан Георгиев: Да ви кажа мислех, че ще ми е по-трудно да се откажа от професионалния спорт. Може би точно това, че успяхме да спечелим всичко възможно през сезона ми помогна да взема това важно решение. А в НАЛБ има много добри отбори, но има и по-слаби такива. Разбира се, това е неизбежно при положение, че участват 30 мъжки отбора.

НАЛБ: Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Стефан Георгиев: Както казах и в началото, много добра и професионална организация.

НАЛБ: Има ли нещо, което смяташ, че е добре да се промени в НАЛБ?

Стефан Георгиев: Мисля, че трябва да се помисли върху въпроса с дивизиите. В края на всеки сезон да има влизащи и отпадащи отбори в и от дадена дивизия. Така ще има повече оспорвани мачове и отборите ще играят срещу съперници от тяхната класа.

Стефан ГеоргиевНАЛБ: Смяташ ли, че НАЛБ може да постигне една от основните си цели, а именно обединение на хората, които истински обичат баскетбола?

Стефан Георгиев: Аз лично съм песимист, че това е възможно да стане изобщо! Но много бих се радвал, ако НАЛБ успее да го постигне.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Стефан Георгиев: Да продължи да се развива със същото темпо и скоро да е най-добрата организация не само за аматьорски спорт.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през настоящия сезон!

Стефан Георгиев: Благодаря и аз!

Благодарности на Стефан Георгиев за добрите думи! Разпределението по дивизии за мъжкото първенство на НАЛБ е една от сигурните точки, заложени в плана за предстоящия сезон. Пожелаваме успех както на Торо, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на Олд Старс 22 като цяло!