Стефан Стоянов: Дали ще станем първи, втори или трети – за нас е без особено значение

382

Ръководителят на Бом Бок 2 Стефан Стоянов даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Бом Бок 2 завърши първия полусезон на петото място в класирането на Четвърта дивизия с баланс от 10 победи и 3 загуби. Ето какво каза Стоянов относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Доволен съм от представянето на отбора ни през кампанията. Като цяло нямаме поставени цели – играем, за да се забавляваме, младите да натрупат опит, а ние – по-възрастните, за да се виждаме и да имаме някакви приятни емоции. Може би можеше да спечелим още един мач, но това за нас е без значение. Абсолютно съм доволен.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Нямаме поставени цели и никога не сме имали. Играем заради баскетбола и да се забавляваме. Дали ще станем първи, втори или трети – за нас е без особено значение. Най-важното е да сме здрави, да нямаме контузии и да можем да завършим сезона успешно. Колкото по-напред завършим, толкова по-добре.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– Като цяло сме доволни от организацията в НАЛБ, а и винаги сме били доволни – затова и участваме. Винаги има неща, които могат да се подобряват. Ние винаги сме се опитвали да бъдем градивно критични към организацията и сега отново ще бъдем такива. Искам да отбележа температурата в залата през зимата – хубаво е да се направи нещо по този въпрос, защото не е приятно. Това е единствената ми градивна критика. Едва ли НАЛБ има нещо общо с топлината в залата, но ако има какво да се направи, ще бъде добре. От всичко останало сме напълно доволни.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Пожелавам си да бъдем здрави и да нямаме контузии, тъй като преди Нова година имахме много тежка контузия в нашия отбор. Надявам се повече такива да не се случват и всички да са здрави. Това пожелавам на всички наши играчи, а и на всички останали отбори.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– С оглед на възрастта и амбициите ни може би няма да потърсим някакво развитие в по-горни дивизии. Нивото за нас в Четвърта дивизия е добро и сме напълно доволни.