Стефан Стоянов: Тази година мачовете са много равностойни

438

НАЛБ - ЕмблемаПродължава поредицата от шест интервюта с по един представител на всеки отбор, като всеки ще отговори на няколко въпроса, свързани с Националната аматьорска лига по баскетбол. Последен на въпросите отговаря състезателят на Хелга Стефан Стоянов.

НАЛБ: Здравей, отборът на Хелга отново участва в Националната аматьорска лига по баскетбол. Миналата година завършихте на трето място и спечелихте турнира за Купата на НАЛБ. Какво Ви накара да се запишете отново?

Стефан Стоянов: Записахме се, защото обичаме организирания баскетбол и той ни доставя удоволствие. Условията в лигата са добри, организацията е на ниво, както и нивото на отборите е високо. Мачовете са интересни и развлекателни и е удоволствие да се участва.

Хелга - ЕмблемаНАЛБ: Освен лидер на отбора, ти си и негов организатор. Трудно ли съчетаваш функциите?

Стефан Стоянов: Винаги е било лесно, когато има желание в хората. В нашия отбор организацията е много добра. Единственият проблем е, че всички сме аматьори и сме поели и други ангажименти и понякога не остава достатъчно време за тренировки и мачове.

НАЛБ: Състезавал си се и и в други първенства, а все още го правиш и в други аматьорски лиги. Как би оценил нивото на отборите в НАЛБ?

Стефан Стоянов: Както казах по-горе, нивото на отборите е високо. Тази година мачовете са по-равностойни. Новите отбори са добре организирани, с добри състезатели. Все пак мисля, че на финала ще спорим с Локомотив и ще се получат страхотни мачове.

НАЛБ: В баскетбола си от много години и си видял почти всичко. Каква оценка по десетобалната система би поставил на организацията в НАЛБ и защо?

Стефан Стоянов: Може би бих поставил 8,5. Аз съм максималист и винаги желая повече и повече. Това е и стимул за организаторите да развиват лигата, за да има все повече последователи.

Стефан СтояновНАЛБ: Градивната критика е много полезна. Какво, според теб, трябва да се подобри в лигата?

Стефан Стоянов: Две неща основно искам да се променят. Едното е въвеждане на статистика в мачовете и второто е подобряване на материалната база. Второто особено важи за таблото. Бих желал и да видя повече отбори в лигата, което с това темпо на развитие ще стане със сигурност.

НАЛБ: На кое място виждаш отбора си в края на сезона? Сега е моментът и да отличиш отбор или състезател, ако желаеш.

Стефан Стоянов: Отбора си го виждам на първо място този сезон и в това съм сигурен, тъй като рязко повишихме нивото си на игра. Състезатели няма как да отлича, тъй като са много тези, които заслужават. Като отбор харесвам нашата игра, която играем в последно време. Харесва ми и традиционно силната игра на Локомотив. За другите отбори също бих казал добри думи. Паляците, Блейдс, София Булс и Светкавица играят силен баскетбол. След записването си в лигата играта им е далеч по-добра от в началото.

НАЛБ: Благодарим много! Пожелаваме много успехи на отбора ти, никакви контузии и само положителни емоции покрай любимата игра!

Стефан Стоянов: Положителните емоции са гарантирани. И аз се надявам да няма контузии. Благодаря и желая много успехи занапред и на НАЛБ.

ХелгаИнформация и много интересни снимки можете да намерите в страницата на НАЛБ във Фейсбукhttp://www.facebook.com/NALB.BG.