Стефан Янев – MVP на Ноември във II дивизия

645

Стефан ЯневСтефан Янев от Мечките е най-полезният състезател за месец Ноември 2015 година във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2015/2016, София. Той ще получи наградата си преди следващия мач на тима си – в Неделя, 10.01.2015 година, когато отборът на Мечките се изправя срещу Дървоядите.

След вече обявените 9 награди за най-полезен състезател на кръга във втора дивизия, дойде време и за втората месечна награда. През месец Октомври най-полезен състезател стана Мартин Славов от БГО Софтуер (ТУК можете да прочетете повече по въпроса). През Ноември и Декември се изиграха общо 4 кръга от втора дивизия на първенството на НАЛБ (няма отделна награда за Декември, тъй като през Декември срещите бяха твърде малко).

За да вземе участие в класацията, всеки състезател трябва да е изиграл поне 3 мача в месеца, което така или иначе в случая с месец Ноември се контролира и от друго условие – че за да участва състезател в дадената класация, трябва да е играл в поне 75% от срещите на тима си. Имайки предвид факта, че всеки отбор има по един мач в тези 4 кръга, само състезателите, изиграли поне 3 мача участват в класацията.

Номер 1 в класацията за Ноември е Стефан Янев от Мечките с общ коефициент от 132 за 4 мача или 33.00 средно на мач. Станислав Иванов от Гуми-Нет е втори със среден коефициент от 25.75 за 4 мача (103 общо). Топ 3 допълва Георги Георгиев от БГО Софтуер със среден коефициент от 25.50 (102 за 4 мача). Иван Бонев от Ентъртейнмънт се нарежда на четвъртото място с общ коефициент от 97 за 4 мача или 24.25 средно на мач. Пети е Владислав Дяков от Саут Парк със среден коефициент от 23.50 (94 за 4 мача).

Трябва да отбележим, че Мартин Славов от БГО Софтуер е със среден коефициент от 40.00, но едва за два мача, а Мартин Вутов от Микс – с 24.50, но отново за 2 мача и затова те не попадат в класацията.

Стефан ЯневСтефан Янев става първият индивидуален призьор на дебютанта в Националната аматьорска лига по баскетбол Мечките. Интересен е и фактът, че Янев става първият носител на наградата за MVP на месеца, който преди това не е спечелил такава награда за кръга. 18-годишният Стефан Янев е лидер на Мечките, а още в първия си мач в НАЛБ той загатна за огромния си потенциал. Тогава реализира 10 тройки от 20 опита и завърши срещата с 37 точки. Средните му показатели до момента през сезона също са красноречиви – 26.2 точки, 8.3 борби и 4.4 асистенции. За негово съжаление тимът му е с баланс от 2 победи и 7 загуби, но трябва да отбележим, че отборът на Мечките имаше двама титуляри в мача на звездите за втора дивизия. Стефан Янев е лидер по точки средно на мач, по общо точки, по общо отраднати топки, по най-много отбелязани наказателни удари (с 25 пред втория), по най-много отбелязани тройки. Съотборникът му Цветан Топалов е номер 1 в дивизията по борби средно на мач, чадъри средно на мач и чадъри общо. Все факти, които говорят за потенциала на Мечките.

Топ реализатор до момента във втора дивизия е Стефан Янев от Мечките с 26.2 точки средно на мач. Втори е Матю Клап от София Хоукс с 25.0, а топ 3 допълва Мартин Вутов от Микс с 23.7.

Цветан ТопаловПри борците лидер е Цветан Топалов от Мечките с 15.1 овладени топки под двата коша средно на мач, а след него са Иван Бонев от Ентъртейнмънт с 14.8 и Филип Неделчев от Рапидо Куриери с 14.4.

При асистенциите водач е Иван Иванов от Фитстоун с 6.0 асистенции средно на мач. Втори е Христо Велчев от Рапидо Куриери с 5.7, а трети – Мартин Славов от БГО Софтуер с 4.7.

Мартин СлавовНай-добър „крадец“ до момента е Мартин Славов от БГО Софтуер с 4.8 откраднати топки средно на мач. С 3.8 е Стефан Янев от Мечките, а с 3.3 – Цветан Михайлов от Кралете.

При блокировачите първи е Цветан Топалов от Мечките с 4.0 чадъра средно на мач. Петко Гатев от Скритите Лимонки е втори с 2.4, а трети с 2.3 блокирани стрелби на противникови състезатели средно на мач е Иван Бонев от Ентъртейнмънт.

ТУК можете да намерите пълните класации за всеки компонент.

Лидери във втора дивизия продължават да бъдат отборите на Микс и Гуми-Нет, които са без загуба до момента. Всички отбори в дивизията имат поне по една победа, а срещите са изключително интересни и оспорвани, като именно за това говори и временното класиране във втора дивизия, което можете да намерите ТУК.

Всички резултати и статистики от всички срещи до момента могат да бъдат открити ТУК.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG