Схемата при мъжете оттук нататък

408

ПлейофиСлед като станаха ясни 16-те отбора, които се класират за осминафиналната фаза в мъжкото първенство на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015, искаме отново да припомним какво се случва и с отпадналите отбори.

На снимката можете да видите плейофната схема, осминафиналните двойки, както и предстоящите евентуални съперници, които би срещнал даден отбор. Вероятно е излишно да споменаваме, че абсолютно всички плейофни серии в НАЛБ се играят до 2 победи от 3 мача.

След първия кръг от борбата за титлата отпаднаха 13 отбора. Интересен факт е, че макар и свободен, жребият за групите преди началото на сезона се оказа доста добър. Във всяка от 1/16-финалните двойки напред продължи по-предно класиралият се отбор.

И докато 16 отбора продължават да се борят за титлата, отпадналите 13 продължават да играят за разпределение на местата след 16-ото. Това е така по 2 причини: би било доста глупаво някой отбор да приключи с организирания баскетбол и участието си в НАЛБ в средата на месец Март, а и защото е важно точно на кое място ще завърши даден отбор. Важно е, тъй като, както говорим от началото на сезона, идеята е от сезон 2015/2016 мъжките отбори в НАЛБ да бъдат разделени на дивизии на базата на класирането им от този сезон.

13-те отпаднали отбора са разпределени в 3 групи според крайното класиране в редовния сезон, което можете да намерите ТУК. И в трите групи се играе по системата „всеки срещу всеки“.

В първата група, която ще подреди отборите от седемнадесето до двадесет и първо място, попадат отборите на: Мешетата, Рапидо, Антураж, Еър Фреш и Джедай Мастърс.

Във втората група отборите ще се борят за двадесет и второ място, а последният в групата ще заеме двадесет и пето, като тук отборите са: Самел-90, София Булс, София Лайънс и Костенец.

В последната група, която ще излъчи двадесет и шестия отбор в крайното класиране от сезона в Националната аматьорска лига по баскетбол, попадат отборите на: Дървоядите, София Хоукс, Жан Плод и Вълците.

ТУК можете да намерите пълната програма за всички оставащи мачове до края на сезона.

Осемте отпаднали отбори на осминафиналната фаза пък ще бъдат разпределени в 2 групи от по 4 отбора, отново на базата на крайното класиране от редовния сезон. В едната група отборите ще си разпределят местата от девето до дванадесето, а в другата – от 13-ото до 16-ото.

Желаем успех на всички участници!