Теодор Велчев – MVP на четвъртия кръг във II дивизия

768

Теодор ВелчевТеодор Велчев от отбора на Рапидо Куриери е най-полезният състезател на четвъртия кръг във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София за сезон 2016/2017. Велчев ще получи наградата си в Събота, на 29.10.2016 година, когато неговият тим се изправя срещу Паляците от 20:00 часа в зала Овергаз Арена. ТУК можете да откриете и пълната програма. ТУК пък можете да си припомните критериите за определяне на най-полезен състезател на кръга.

Отборът на Рапидо Куриери се намира в чудесна форма и неслучайно е един от лидерите във временното класиране във втора дивизия от първенството на Националната аматьорска лига по баскетбол в София. Тимът е с баланс от 3 победи и 1 загуба, а последната победа за Теодор Велчев и компания беше особено драматична. В мача срещу София Ентъртейнмънт „куриерите“ успяха да се наложат с 2 точки разлика. Трябва обаче да отчетем и няколко изключително интересни факта. София Ентъртейнмънт имаше преднина в 38:56 минути от срещата, Рапидо Куриери – в 00:43. Най-голямата разлика в полза на Рапидо Куриери е 3 точки (за 75:72), а за София Ентъртейнмънт – 14. По-широкият състав, с който разполага отборът на Рапидо Куриери също си каза думата. Реализираните точки от „пейката“ за тима са 43, докато резервните състезатели (в случая само един) на опонентите им от София Ентъртейнмънт завършиха с едва 4 точки. Теодор Велчев от Рапидо Куриери пък изигра пореден много силен двубой. Той завърши с 22 точки (10/13 за 2 точки и 2/5 от линията за наказателни удари) и 11 борби за коефициент от 33. Срещу Велчев бяха извършени и 6 нарушения, а трябва и да отбележим, че той имаше ключови отигравания в края на двубоя и като истински капитан поведе своите. При резултат 68:72 в полза на София Ентъртейнмънт Велчев реализира два последователни коша, благодарение на които тимът му изравни при по-малко от минута до края на срещата. Започналият с Паляците в НАЛБ още през сезон 2013/2014 23-годишен състезател определено играе най-силния си сезон до момента – 14.0 точки, 6.0 борби и 2.0 откраднати топки средно на мач при изключително сериозен процент при стрелбата за 2 точки – 68. И така за 55 мача в кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол напълно заслужено Теодор Велчев достига и до първата си индивидуална награда, а при подобна игра тя със сигурност няма да е последната.

Теодор ВелчевНай-много точки за класацията за най-полезен състезател на кръга събра Теодор Велчев от Рапидо Куриери. Той постигна коефициент от 33, а тимът му се наложи над София Ентъртейнмънт с 2 точки разлика. По този начин Велчев събра 31 точки за класацията. След него с по 23 се нареждат Даниел Дончев от Рапидо Куриери (коефициент от 25) и Асен Милушев от Паляците (коефициент от 39 и победа на тима му с 16 точки разлика над Титаните). Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс завърши с 20 точки за класацията (коефициент от 23 и победа на тима му над Кучетата от Младост Б с 3 точки разлика), а топ 5 допълва Борис Недев от София Хоукс с 13 точки за класацията (коефициент от 25 и победа на тима му над Дървоядите-Рафи с 12 точки разлика).

Правим уточнение и че отложеният двубой от четвъртия кръг между Гуми-Нет и Фитстоун ще влезе в класацията за най-полезен състезател на кръга, който ще се провежда по времето, в което ще бъде изигран и въпросният мач.

Асен МилушевНай-висок коефициент в кръга (на база на статистиките, а не на класацията за най-полезен състезател) постигна Асен Милушев от Паляците – 39. Втори с 33 е Теодор Велчев от Рапидо Куриери, а трети – Николай Рътаров от Титаните с 26. Борис Недев от София Хоукс и Даниел Дончев от Рапидо Куриери постигнаха коефициент на полезно действие от по 25.

Най-много точки в кръга вкараха Даниел Дончев от Рапидо Куриери и Кристиян Георгиев от София Ентъртейнмънт – по 27. Трети е Николай Рътаров от Титаните с 25. Теодор Велчев от Рапидо Куриери завърши мача на тима си с 22 точки, а Матю Клап от София Хоукс остана с 21.

Най-много борби в кръга овладяха Иван Бонев от София Ентъртейнмънт и Велизар Стефанов от Монстарс – по 17. Борис Станков от Джобтайгър Дюдс се отчете с 15, а Иван Георгиев от Джобтайгър Дюдс остана с 14. Топ 5 допълва Денис Василев от Монстарс с 13 овладени топки под двата коша.

Калин ЗлатановС най-много асистенции в кръга приключи Калин Златанов от Паляците – 7. Пламен Димитров от БГО Софтуер Булс и Марио Юруков от София Ентъртейнмънт са след него с по 6, Христо Владимиров от Паляците остана с 5, а с по 4 точни завършващи подавания са Христо Ничев от Монстарс, Борис Недев от София Хоукс, Бойко Петков от Паляците и Филип Неделчев от Рапидо Куриери.

Най-добър “крадец” на кръга е Асен Милушев от Паляците с 6 откраднати топки. Филип Неделчев от Рапидо Куриери се отчете с 5, а с по 3 завършиха Илиян Илиев от БГО Софтуер Булс, Денис Василев от Монстарс, Калин Златанов от Паляците, Бойко Петков от Паляците, Преслав Стефанов от Джобтайгър Дюдс, Петър Попов от Кучетата от Младост Б и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б.

Топ блокировачът в кръга е Асен Милушев от Паляците с 4 чадъра. След него с по 3 се нареждат Андрей Митрев от Дървоядите-Рафи, Иван Бонев от София Ентъртейнмънт и Борис Станков от Джобтайгър Дюдс. С по 2 блокирани стрелби на противникови състезатели останаха Велизар Стефанов от Монстарс, Христо Ничев от Монстарс, Атанасиос Моногенис от София Хоукс, Кирил Касабов от Джобтайгър Дюдс, Николай Иванов от Джобтайгър Дюдс и Радостин Тошев от Кучетата от Младост Б.

За историята:

Най-полезен състезател на първия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните)
Най-полезен състезател на втория кръг във втора дивизия:
Николай Рътаров (Титаните)
Най-полезен състезател на третия кръг във втора дивизия: Кирил Николов (Титаните), Николай Рътаров (Титаните), Мартин Механджиев (София Хоукс), Даниел Дончев (Рапидо Куриери)

Николай Рътаров и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на втория кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Николай Рътаров от Титаните получи наградата си.

Мартин Механджиев и Марин МеханджиевНай-полезният състезател на третия кръг във втора дивизия за сезон 2016/2017 Мартин Механджиев от София Хоукс също получи наградата си.

Не пропускайте да ни следите във Фейсбук, където сме изключително активни: https://www.facebook.com/NALB.BG