Теодор Илиев: Насочваме се в правилна посока

288

Ръководителят на Армада Теодор Илиев даде интервю за официалния сайт на НАЛБ след края на първия полусезон в първенството. Армада завърши първия полусезон на седмото място в класирането на Трета дивизия с баланс от 7 победи и 6 загуби. Ето какво каза Илиев относно представянето на тима си, бъдещите цели и организацията на мероприятията в НАЛБ:

– В разгара на сезона сме. Доволен ли си от представянето на отбора си до момента в кампанията?

– Тази година имаме много нови попълнения в състава, но за сметка на това първият полусезон започна сравнително тежко откъм контузии за нас, за разлика от миналия, когато нямахме такива. Освен това капитанът ни липсваше през първата половина на полусезона и това направи сработването ни като отбор още по-трудно. Смятам, че се насочваме в правилна посока и няма как като колектив да не сме доволни от това, но имаме още доста работа, за да постигнем крайната си цел.

– Какви са целите пред тима ви до края на сезона?

– Крайната цел е една – да спечелим дивизията. Знаем, че не е лесноосъществима, защото всички отбори са на много високо ниво. Поради тази причина на първо време целта ни е да подходим сериозно през втория полусезон и да се класираме на благоприятна позиция за плейофите.

– Доволни ли сте от организацията в НАЛБ – както от непосредствената организация на мероприятията, така и от всички детайли, които вече са се превърнали в неизменна част от НАЛБ? Има ли елемент, който би искал да отбележиш специално?

– От екипа на НАЛБ съм видял изключителен професионализъм във всеки един момент. Мисля, че има какво да се подобри в някои насоки, но те не зависят пряко от НАЛБ като организация. Такива примери са пътят до залата, температурата в залата през зимата и видеото на мачовете, по които знам, че се работи, но са все още неразрешени.

– Какво си пожелавате за новата година?

– Нова година, нов спонсор. Оглеждаме се за подходящ партньор, с когото да си сътрудничим.

– Какви са плановете за развитие на отбора? Макар и все още да е далече, какво да очакваме от тима ви през сезон 2023/2024?

– „Продължаваме напред“, както се казва. Дали ще успеем да се качим в по-горна дивизия зависи от представянето ни.