Трансферен прозорец и програма

508

От Националната аматьорска лига по баскетбол бихме искали да информираме всички фенове, че във връзка с обстановката в последните месеци инициирахме дебат и обсъдихме варианти с участниците в НАЛБ, благодарение на които смятаме, че можем да съхраним всички отбори, а в същото време и „нулев сезон“ да не бъде изобщо на дневен ред.

След дебата бяха одобрени предложенията на ръководството на НАЛБ за промени в Правилата за първенството през сезон 2020/2021:

От Януари 2021 година се провежда вторият полусезон – както е по програма – налична е и в сайта на НАЛБ, не е променяна още от Септември 2020 година.

Програма за отложените мачове ще се постараем да имаме до края на календарната 2020 година.

В отложените срещи от първия полусезон няма да могат да взимат участие състезателите, които са картотекирани по време на трансферния прозорец.

Програмата ще бъде съобразена и по начин, който да не ощети отборите, които играят в момента – т.е. отбор, който не играе в момента, няма да има 3-4 мача в последните 2 седмици, а такъв, който е играл сега да няма нито един. Идеята ще бъде в последните 2 седмици всички отбори да имат по относително равен брой срещи, за да се избегнат възможности за некоректно предимство за тези, които имат повече отложени мачове.

По отношение на трансферния прозорец – член 25 от Правилата за първенството на НАЛБ за сезон 2020/2021 се променя.

В момента той гласи:

25. Между края на първия полусезон (23:30 часа на 20 декември 2020 година, неделя) и началото на втория полусезон (19:00 часа на 4 януари 2021 година, понеделник) всеки отбор има право да картотекира до 3-ма нови за отбора състезатели, като ограничението за най-много 20 картотекирани състезатели в отбор не може да се нарушава.

Актуалната версия вече е:

25. Между 23:30 часа на 20 декември 2020 година, неделя и 19:00 часа на 4 януари 2021 година, понеделник всеки отбор има право да картотекира до 6-има нови за отбора състезатели, като ограничението за най-много картотекирани състезатели в отбор е 23-ма.

Всички отбори ще могат да се възползват от нови попълнения. А вече остават по-малко от 3 седмици до края на трансферния прозорец.

От НАЛБ предложихме съдействието си и на всички отбори, които имат нужда от нови и свежи попълнения. При необходимост ще проведем кампания от НАЛБ, за да съумеем да помогнем на всички участници, респективно да направим всичко възможно да няма нито един отбор, който да не е успял да премине през кризата. Усилията, които всички сме положили ни задължават да преодолеем и настоящата ситуация, за да можем да продължим да правим това, което обичаме и занапред.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ