Турнир за купата на НАЛБ за сезон 2018/2019 – ЗАПИСВАНЕ

780

През месеците Юни и Юли 2019 година ще се проведе традиционният турнир за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол – за сезон 2018/2019.

В борбата за купата на НАЛБ могат да се включат както отбори, които са участвали в НАЛБ до момента, така и нови за лигата тимове. В надпреварата могат да участват и състезатели, които никога досега не са играли в НАЛБ. Турнирът за купата на НАЛБ е съвсем отделен турнир и няма общо с първенството на НАЛБ, което се играе в момента.

Турнирът за купата на НАЛБ ще стартира на 10 Юни 2019 година. До тази дата ще е завършило първенството на НАЛБ и в четирите дивизии, освен ако няма трети срещи във финалните серии. След началото на турнира за купата на НАЛБ ще се проведат баражите за участие в дадена дивизия. Отборите, които потенциално не са завършили участието си в първенството на НАЛБ (в това число и баражите) към датата на започване на турнира за купата също могат да се включат в турнира за купата на НАЛБ. Те биха стартирали двубоите си в турнира за купата на по-късен етап в зависимост от конкретната схема за самия турнир. Разбира се, ще се радваме в турнира за купата на НАЛБ да видим и отбори от цялата страна.

Схемата, по която ще се играе турнирът, ще бъде уточнена в зависимост от броя на записалите се отбори. Имайки предвид очаквания сериозен интерес, най-вероятно отборите ще бъдат разпределени в групи по подобие на миналогодишния турнир за купата на НАЛБ (през миналия сезон всеки един отбор, участващ в турнира за купата на НАЛБ е изиграл между 4 и 8 мача в надпреварата). Преди финалния мач на турнира пък ще има и конкурси, каквито се провеждат по време на звездния уикенд на НАЛБ – за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и по забивки.

Носителите на купата на НАЛБ до момента:

Сезон 2011/2012 – Хелга
Сезон 2012/2013 – Хелга
Сезон 2013/2014 – Ботев 2012
Сезон 2014/2015 – Норт Уест
Сезон 2015/2016 – Спортни Настилки-Зуум Дизайн
Сезон 2016/2017 – Ботев 2012
Сезон 2017/2018 – София Лайънс
Сезон 2018/2019 – ?

Повече информация за Историята на НАЛБ ще откриете ТУК.

Кой ще бъде следващият носител на купата на Националната аматьорска лига по баскетбол?

Абсолютно всички условия, създадени и развити по време на първенството, ще бъдат актуални и за турнира за купата.

ТУК може да прочетете Наредбата за турнира. Всичко в нея е описано изключително подробно.

Как да се запишете за участие? ТУК може да намерите заявката, която трябва да попълните и изпратите на имейл us_nalb@abv.bg.

Такси за картотека няма. Трябва единствено да попълните списъка за картотека с имената и подробните данни на състезателите, които са част от вашия отбор. ТУК може да намерите бланката. В отбор трябва да бъдат картотекирани между 10 и 20 състезатели + до 12 души персонал (извън състезателите), които имат право да стоят на отборната скамейка. С подписани декларации за участие както от самите състезатели, така и от техните родители, могат да се включат и подрастващи на възраст над 14 години.

Декларация за участие и медицинско удостоверение ще е необходимо да представят единствено състезателите, които не са участвали в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019. Декларациите и медицинските на състезателите, които участват и в първенството на НАЛБ за сезон 2018/2019, са валидни и за турнира за купата през същия сезон. ТУК може да намерите декларацията за участиеТУК може да намерите декларацията за участие за непълнолетни състезатели (тя трябва да бъде попълнена и подписана от родителите им).

ТУК пък може да откриете тимовия лист, какъвто трябва да бъде попълван и представян преди всяка среща.

Всички актуални документи могат да бъдат намерени и в долното меню в сайта на НАЛБ.

Поради големия интерес от страна и на много състезатели, които до момента не са участвали в НАЛБ и нямат отбори (както и от страна на състезатели, които са участвали в НАЛБ, но си търсят нови отбори), ще спомогнем да бъдат създадени и чисто нови отбори. Това ще стане чрез секцията Драфт. Вече страшно много състезатели са си намерили отбори в НАЛБ именно по този начин.

Имаме готовност и да помогнем на нови отбори и участници с екипировката. Секцията с артикули може да бъде намерена в долното меню в сайта на НАЛБ.

Записването за участие в турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол е до 22:00 часа на 30 Май 2019 година, т.е. имате по-малко от месец да се запишете. На 03.06.2019 година ще се проведе техническата конференция за турнира, като записалите се отбори ще получат повече информация по въпроса.

Ако имате някакви въпроси, посетете секцията Контакти в сайта ни и се свържете с нас.

Не пропускайте да ни следите и във Фейсбук: https://www.facebook.com/NALB.BG