Хелга спечели турнира за купата на НАЛБ

1103

НАЛБ - ЕмблемаБезименните останаха на второ място.

В първия двубой за деня Хелга се наложи над Безименните. Вторият мач беше спечелен драматично от Безименните срещу VBA, а накрая Хелга извоюва златните си медали с победа и над VBA. В паузите между мачовете пък се проведоха конкурси за стрелба от линията за наказателни удари и от зоната за три точки.

Хелга – Безименните 81:65 (20:23; 23:17; 21:8; 17:17)

Двубоят започна равностойно, като Безименните спечелиха първата част с 3 точки разлика. Хелга обаче успя да спечели втората и да поведе с 3 на полувремето. По-дългата скамейка на символичните домакини постепенно даде резултат и третата част беше катастрофална за Безименните, като след нея отборът изоставаше с 16 точки. Въпреки опитите за обрат в последната четвърт, разликата се запази и Хелга записа победа с 81:65.

За Хелга силно игра Пламен Пенев, който реализира 21 точки. Георги Брестнички добави 19 (3 тройки). Димитър Станиславов и Петър Иванов вкараха по 12, а Стефан Стоянов се отчете с 11. Най-резултатен в срещата стана Мартин Механджиев от Безименните, който наниза 22 точки. 17 точки вкара Димитър Христов, а с по съответно 9 и 8 се включиха Христофор Пешлеевски и Стефан Ангелов.

VBA – Безименните 83:86 (19:21; 24:20; 22:21; 18:24)

Вторият мач от надпреварата заинтригува зрителите още в началото си. Отборът на VBA (Враца) поведе с 9:0, но „Безименните се върнаха в мача и дори спечелиха първата част с 2 точки. Втората четвърт отново вървеше кош за кош, но в края на частта отборът на Враца взе преимущество и поведе с 2 точки на полувремето. През третата част двубоят продължи да бъде изключително оспорван, като преди последната четвърт VBA водеше с 3 точки. До последните 3 минути на мача резултатът беше равен, но тогава след по-мъдра и по-спокойна игра от страна на символичните гости, отборът на Безименните заслужи победата с 86:83.

Най-много за Безименните и в срещата вкара Мартин Механджиев, който реализира 36 точки (4 тройки). 21 добави Стефан АнгеловДимитър Христов вкара 14, а Христофор Пешлеевски – 12. За отбора на VBA Калоян Николов вкара 22 точки, а Албертин Йорданов – 21. Данаил Пенчев пък се отчете с 13 точки.

Хелга – VBA 61:54 (18:15; 19:8; 10:13; 14:18)

И последният мач от турнира започна равностойно. Отборът на Хелга успя да спечели първата част с 3 точки, но през втората увеличи аванса си на 14, като се оттегли на почивка със солидна преднина. Отборът от Враца не се предаваше и успя да спечели третата четвърт с 3 точки, намалявайки дефицита си на 11 точки. През последната част Хелга имаше затруднения, като отборът на VBA успя да се доближи дори на 4 точки малко преди края, но силите на символичните гости не стигнаха за нещо повече от почетна загуба със 7 точки (54:61).

За Хелга най-много вкара Георги Брестнички – 27 точки (4 тройки). Димитър Станиславов се включи с 12 точки. 9 добави Стефан Стоянов, а с по съответно 7 и 6 се отчетоха Сашко Лазов и Пламен Пенев. За VBA 13 вкара Калоян Николов. По 10 и 9 съответно реализираха Христо Цветков и Данаил Пенчев.

По този начин Хелга спечели турнира за купата на НАЛБВтори остана отборът на Безименните, а бронзовите медали бяха за VBA.

За най-полезен състезател на турнира беше избран Георги Брестнички от отбора на Хелга.

Най-добър реализатор на турнира стана Мартин Механджиев от Безименните, като той вкара 58 точки за двата мача на отбора си или средно по 29 точки на мач.

Грамоти за отлично представяне получиха Георги БрестничкиПламен Пенев и Димитър Станиславов (Хелга)Мартин МеханджиевДимитър Христов и Христофор Пешлеевски (Безименните)Калоян НиколовДанаил Пенчев и Албертин Йорданов (VBA).

Между първия и втория мач се проведе конкурсът за стрелба от линията за наказателни удари. Участие взеха 10 състезатели. Всички стреляха по 10 наказателни удара, а последната стрелба беше с разноцветна топка, която носеше 2 точки. Така максималният постижим резултат беше 11 точки. До финала достигнаха Калоян Николов (VBA)Тихомир Климентов (VBA) и Димитър Станиславов (Хелга)Победител стана Димитър Станиславов от ХелгаВтори остана Калоян Николов от VBA, а трети – съотборникът му Тихомир Климентов.

Между втория и третия мач пък се проведе конкурсът за стрелба от зоната за три точки. Участие взеха 8 състезатели. Всички стреляха по 15 пъти (по 3 изстрела от петте позиции), като петнадесетият изстрел беше с разноцветна топка и носеше 2 точки. Така максималният постижим резултат беше 16 точки. До финала достигнаха Сашко Лазов (Хелга)Мартин Механджиев (Безименните) и Стефан Стоянов (Хелга)Победител стана Стефан Стоянов от ХелгаВтори остана Мартин Механджиев от Безименните, а трети – Сашко Лазов от Хелга.

Турнир за купата - НАЛБОще много информация, както и снимки, можете да намерите на страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG

С това сезонът в НАЛБ приключи. Ръководството на лигата пожелава много положителни емоции на всички през лятото!