Цеков – MVP на турнира за купата, Матраков – топ реализатор + конкурси и много статистика

1000

Христо ЦековХристо Цеков от Ботев 2012 беше избран за най-полезен състезател в турнира за купата на НАЛБ за сезон 2013/2014.

Цеков показа постоянство и изключително силна игра във всички 4 двубои на Ботев 2012. Двамата със Зоран Йовановски бяха и основна движеща сила за тима от Враца във финалния двубой. За Йовановски обаче това беше единственият мач в турнира.

Борис МатраковТоп реализатор в турнира стана Борис Матраков от Хелга с 28.3 точки.

Сега Ви представяме лидерите във всяка от категориите (за да участва състезател в класациите, той трябва да е изиграл поне 2 мача):

Коефициент

1. Борис Матраков (Хелга) – 39.8
2. Георги Дангалаков (Хелга) – 38.3
3. Деян Бекярски (София Спартанс) – 33.0
4. Антонио Петров (Ботев 2012) – 32.3
5. Христо Цеков (Ботев 2012) – 28.5
6. Мартин Механджиев (Блейдс) – 28.0
7. Валери Ассев (София Лайънс) – 26.3
8. Филип Каменов (Ботев 2012) – 23.0
Станислав Иванов (Блейдс) – 23.0
10. Цветан Георгиев (Ботев 2012) – 21.7

София Лайънс - ХелгаТочки

1. Борис Матраков (Хелга) – 28.3
2. Антонио Петров (Ботев 2012) – 27.7
3. Георги Дангалаков (Хелга) – 22.3
4. Валери Ассев (София Лайънс) – 21.3
5. Йосиф Чернашки (Съмар Джам) – 20.5

Деян БекярскиБорби

1. Деян Бекярски (София Спартанс) – 14.5
2. Георги Дангалаков (Хелга) – 14.3
3. Пламен Караколев (Съмар Джам) – 12.0
4. Филип Каменов (Ботев 2012) – 11.8
5. Леонид Христов (Дървоядите) – 11.5

Цветан ГеоргиевАсистенции

1. Цветан Георгиев (Ботев 2012) – 8.3
2. Борис Матраков (Хелга) – 5.3
Георги Георгиев (Хелга) – 5.3
4. Христо Цеков (Ботев 2012) – 5.0
Иван Василев (София Лайънс) – 5.0

Борис МатраковОткраднати топки

1. Борис Матраков (Хелга) – 4.5
2. Антонио Петров (Ботев 2012) – 4.3
3. Георги Дангалаков (Хелга) – 3.8
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 3.5
Георги Тотев (Съмар Джам) – 3.5

Иван КоларовЧадъри

1. Иван Коларов (Блейдс) – 3.5
2. Георги Дангалаков (Хелга) – 2.5
Йосиф Чернашки (Съмар Джам) – 2.5
4. Калоян Николов (Хелга) – 2.0
5. Христо Цеков (Ботев 2012) – 1.5
Красимир Димитров (София Булс) – 1.5

Срещу Мартин Механджиев от Блейдс се извършват най-много нарушения – средно по 6.5 на мач, а след него най-фаулиран е Деян Бекярски от София Спартанс – средно по 6.0 пъти на мач. Трети е Христо Цеков от Ботев 2012, а четвърти – Георги Дангалаков от Хелга.

Най-много точки общо в турнира отбеляза Борис Матраков от Хелга – 113. 89 реализира Георги Дангалаков от Хелга, а 85 – Валери Ассев от София Лайънс.

Най-много минути в турнира е изиграл Георги Дангалаков от Хелга – 147 за 4 мача.

Сега се насочваме към конкурсите за стрелба от линията за наказателни удари, за стрелба от зоната за три точки и най-атрактивния конкурс, а именно този по забивки.

Антонио ПетровТази снимка май говори достатъчно? 🙂

Преди да напишем каквото и да е по въпроса, изгледайте тези клипове:

Иван Василев (София Лайънс)

Антонио Петров (Ботев 2012)

Георги Георгиев (Хелга)

В конкурса по забивки участие взеха тези трима състезатели, а изпълненията им наистина бяха страшно зрелищни.

Антонио Петров прескочи човек по време на конкурса!

Членът на журито в конкурса по забивки Манол Герушин пък беше предизвикан да се „върне в миналия век“ и да покаже умението си да забива. Поясняваме, че Герушин е съдия в НАЛБ и е на 54 години. Изпълнението му вижте ТУК.

Деян Веселинов и Едуард ВълчевДругите двама в журито, а именно Едуард Вълчев и Деян Веселинов бяха предизвикани да премерят сили в стрелбата си от линията за наказателни удари. Веселинов победи, но и двамата спечелиха награди. Еди спечели потник на партньорите от XenoBG, а Деян – потник на НАЛБ.

Регламентът за конкурса по забивки беше следният: всеки от тримата състезатели изпълнява по една забивка в два кръга. Журито, което се състои от трима души, оценява всяка забивка на участниците с оценки от 5 до 10. Така минималната оценка на забивка е 15 точки, а максималната – 30. На финал се класират първите двама по резултат, като там те изпълняват по две забивки, а журито оценява по-добрата от тях. При равенство на финала се взимат предвид и оценките в първите два кръга.

Конкурс по забивкиВ крайна сметка Иван Василев спечели конкурса по забивки. Втори остана 18-годишният Антонио Петров, а Георги Георгиев се задоволи с третото място.

В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари се включиха 14 състезатели: Борислав Георгиев (Лъвовете), Валери Ассев, Мартин Ассев, Сашко Лазов (София Лайънс), Зоран Йовановски, Илко Кръстителски, Саша Стаменов, Филип Каменов, Христо Цеков (Ботев 2012), Калоян Николов, Николай Мораров, Стефан Ангелов (Хелга), Мартин Механджиев, Мартин Милиев (Блейдс).

Конкурс за стрелба от линията за наказателни удариВсеки състезател стреля по един път пробно, след което 9 пъти със стандартни топки, а десетата стрелба е с Money ball (шарена топка), която носи 2 точки. По този начин максималният резултат, който може да бъде постигнат, е 11 точки. Всеки участник имаше и време от 1 минута за десетте си изстрела.

До втория кръг достигнаха Зоран Йовановски, Мартин Милиев, Сашко Лазов, Христо Цеков, Борислав Георгиев и Стефан Ангелов.

Трети завърши Сашко Лазов с 8 точки във финалния кръг. Втори стана Стефан Ангелов с 9 точки, а първи и без нито един пропуск – Зоран Йовановски с 11 точки.

В конкурса за стрелба от зоната за три точки се включиха 13 състезатели: Борис Матраков, Стефан Стоянов (Хелга), Борислав Георгиев (Лъвовете), Валери Ассев, Мартин Ассев, Сашко Лазов (София Лайънс), Зоран Йовановски, Саша Стаменов, Филип Каменов, Христо Цеков (Ботев 2012), Мартин Механджиев, Мартин Милиев (Блейдс), Светослав Петров (Дървоядите).

Конкурс за стрелба от зоната за три точкиВсеки състезател стреля по един път пробно само от първата позиция, след което следват 15 изстрела – по 3 от всяка от петте позиции (0, 45, 90, 45, 0 градуса). 15-ият изстрел е с Money ball (шарена топка) и носи 2 точки. Всеки състезател имаше по минута и половина за 15-те изстрела. Максималният брой точки, който може да постигне състезател във всеки от кръговете, е 16 точки.

До втория кръг достигнаха Валери Ассев, Мартин Ассев и Светослав Петров, като Петров вкара последната си стрелба с шарена топка с лява ръка, за да направи шоу за публиката. Именно тази стрелба го класира за финала.

В крайна сметка трети завърши Валери Ассев с 6 точки, втори остана брат му Мартин Ассев със 7 точки, а победител в конкурса стана Светослав Петров с 8 точки.

Овергаз АренаТова пък е игрището, на което ще проведем първия си турнир 3х3. Игрището е до зала Овергаз Арена и е част от комплекса. Продължавайте да се записвате за турнира, като пълната информация можете да намерите ТУК.

Очаквайте и информация за предстоящия сезон 2014/2015 в НАЛБ съвсем скоро.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите и страницата на НАЛБ във Фейсбук – https://www.facebook.com/NALB.BG