Шоуто в НАЛБ се превърна в празник на баскетбола

755

Мач на звездитеНа 15.12.2013 година (Неделя) се изигра Мачът на звездите в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Самият двубой предложи много емоции и сериозна игра от страна и на двата отбора.

Отборът на New Era натрупа солидна преднина в началото на мача, като поведе с 13:0. Постепенно обаче двубоят стана равностоен, за да зарадва препълнената зала на стадион „Локомотив„. Отборът на Airball настигаше опонента си доста често, но така и не успя да поведе нито веднъж и закономерно загуби с 88:97. Редно е да споменем и реферите на двубоя, които съдийстват в НАЛБ и през сезона, а именно Марин Механджиев и Боян Алексиев.

Всички участници в двубоя успяха да се разпишат. За победителите от New Era се отличи Любомир Кочев с 24 точки и 12 борби. По 12 точки реализираха Никос Стамулис (8 борби), Христо Попов (6 борби) и Александър Войнов, а с 10 остана Георги Брестнички. За Airball Георги Георгиев се отчете с 19 точки. Васил Голов вкара 17 (5 тройки), 14 точки и 9 борби записа срещу името си Антон Миленков, а Мартин Механджиев приключи мача с 13 точки и 7 борби.

НаградиЗа най-полезен състезател в Мача на звездите беше избран Любомир Кочев от отбора на New Era, като той постигна най-висок коефициент в двубоя, а и беше от отбора-победител.

Пълната статистика от срещата можете да намерите ТУК.

Останалите събития около Коледния празник на НАЛБ не бяха по-малко интригуващи.

Преди началото на Мача на звездите се проведоха първите кръгове в конкурсите за стрелба от линията за наказателни удари и за стрелба от зоната за три точки. Интересът и към тези два конкурса беше голям и в тях взеха участие много състезатели.

ПризьориПравилата и за двата конкурса бяха прости и ясни. В конкурса за стрелба от линията за наказателни удари всеки състезател стреля по 10 пъти, като 10-ият изстрел е с шарена топка (Money Ball) и носи 2 точки – максимален брой точки = 11. За финал се класират първите трима. В този за стрелба от зоната за три точки пък всеки състезател стреля по 15 пъти (по 3 пъти от всяка от 5-те позиции), като 15-ият изстрел е с шарена топка и носи 2 точки – максимален брой точки = 16. За финал се класират първите трима.

В крайна сметка в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари до финал достигнаха Васил Голов, Христо Христов и Александър Войнов. След първата част от Мача на звездите се проведе и финалът в конкурса, като победител стана Васил Голов, а след него се наредиха Александър Войнов на второ място и Христо Христов на трето.

Крайно класиране в конкурса за стрелба от линията за наказателни удари:

1. Васил Голов (Олд Таймърс)
2. Александър Войнов (Локомотив)
3. Христо Христов (Лъвовете)
4. Мартин Механджиев (Блейдс)
Пьотр Коляев (Зелените)
6. Георги Токов (Локомотив)
Христо Владимиров (Паляците)
8. Александър Енев (Зелените)
Марио Георгиев (София Булс)
10. Мартин Милиев (Паляците)
11. Петко Гатев (Зелените)
12. Добри Гатев (Зелените)
13. Николай Стоянов (София Булс)

Мач на звездитеА залата наистина беше пълна. 🙂

В конкурса за стрелба от зоната за три точки пък до финал достигнаха Христо Владимиров, Лъчезар Иванов и Александър Войнов. Финалът, който се проведе след края на третата четвърт от Мача на звездите, излъчи победителя, а именно Христо Владимиров. На второ място завърши Александър Войнов, а трети остана Лъчезар Иванов.

Крайно класиране в конкурса за стрелба от зоната за три точки:

1. Христо Владимиров (Паляците)
2. Александър Войнов (Локомотив)
3. Лъчезар Иванов (Зелените)
4. Йоаннис Моногенис (Пейпър Кор Костенец)
Любомир Кочев (Олд Таймърс)
Светослав Петров (Зелените)
Христо Христов (Лъвовете)
8. Еймен Харраби (Зелените)
Мартин Милиев (Паляците)
10. Александър Енев (Зелените)
Пенчо Пенчев (Олд Таймърс)
12. Мартин Механджиев (Блейдс)
13. Георги Токов (Локомотив)

Кристина БиневаНа полувремето пък се проведе игра с публиката, като петима души от публиката взеха участие. Това бяха Александър Александров, Йордан Чоранов, Йоланда Коса, Лъчезар Иванов и Кристина Бинева. Всеки от тях стреля по 3 пъти от линията за наказателни удари, а най-точна се оказа Кристина Бинева, която реализира 2 пъти и по този начин си спечели потник на НАЛБ.

Освен многото усмивки и положителни емоции, за призьорите имаше и доста награди. За MVP-то на Мача на звездите, както и за класиралите се на първите 3 места в двата конкурса имаше грамоти. Най-полезният състезател в Мача на звездите получи и уникален стъклен плакет (имитация на този, който получава най-полезният състезател в Мача на звездите в NBA), осигурен от Airball, както и много луксозна шапка, осигурена от New Era. Победителите в двата конкурса получиха също по една от луксозните шапки, както и статуетки.

Димитър СтаниславовПо време на награждаването след мача наградата си получи и най-полезният състезател на деветия кръгДимитър Станиславов от отбора на Локомотив.

Ръководството на НАЛБ благодари на всички участници и приятели, които бяха част от събитието, което се превърна в празник на баскетбола!

Следващите мачове в Националната аматьорска лига по баскетбол са на 12.01.2014 година (Неделя), когато е десетият кръг от редовния сезон.

Интригата в първенството е огромна, като на първо място във временното класиране излезе отбора на Олд Таймърс, но с мач повече от отбора на Локомотив. Локомотив продължава да е без загуба, но на тима му предстоят двубои с Хелга и Олд Таймърс до края на полусезона. Олд Таймърс пък има една загуба – от отбора на Паляците. Трети е отборът на Блейдс с баланс от 6 победи и 3 загуби (от Лонекс, Олд Таймърс и Локомотив), на който му предстоят мачове с Дървоядите и София Булс. Също с баланс от по 6 победи и 3 загуби са и Паляците (загуби от Блейдс, Хелга и Локомотив), Хелга (загуби от София Булс, Блейдс и Олд Таймърс) и Лонекс (загуби от Хелга, Олд Таймърс и Локомотив), като те оформят първата шестица в първенството. Крейзи Малакес е на седмо място с баланс от 4 победи и 6 загуби, но трябва да се отбележи, че всички загуби на тима са с много малки разлики. София Булс и Зелените са с баланс от по 3 победи и 6 загуби. Последните 3 места са за Лъвовете, Пейпър Кор Костенец и Дървоядите, като отборите имат по 1 победа и 8 загуби. Трябва да се отбележи фактът, че „Лъвовете“ имат загуби с 1 точка от Лонекс, с 6 от Олд Таймърс, с 4 от Крейзи Малакес и победа над Дървоядите. Пейпър Кор Костенец пък победи София Булс и падна от Дървоядите с 5 точки, от Хелга – с 1, а от Паляците – с 3. „Дървоядите“ също записаха много прилично представяне от началото на сезона. Всичко това говори доста красноречиво за равностойността на отборите и сериозната оспорваност на всички срещи в лигата.

Мач на звездитеВ страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.