Яньова-Маринова: В НАЛБ се обръща внимание на детайлите

434

ШарксПродължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015ТУК можете да прочетете повече относно записването за предстоящия сезон.

Насочваме се към женската лига на НАЛБ, за която има официално записани 5 отбора. Преди известно време ви запознахме със състезателката на Фриски Жанета Стоилова. И тъй като предстоящият сезон ще е първи за женската лига на НАЛБ, не са много състезателките, които са се докоснали до НАЛБ. Това е причината и това да е последното интервю със състезателка в НАЛБ преди началото на сезона. За повече интервюта ще изчакаме участниците да добият лични впечатления.

Сега е ред на състезателката на Шаркс Богиня Яньова-Маринова да разкаже какви са виждания й за предстоящия сезон, с какво е била спечелена за каузата на Националната аматьорска лига по баскетбол, както и какво мотивира хора като нея да продължават да се занимават с баскетбол. Не е тайна и че Богиня има сериозна заслуга за създаването на нови женски отбори, които ще участват в НАЛБ. Вижте какво каза тя:

НАЛБ: Здравей! Правим всичко възможно от предстоящия сезон в НАЛБ да има и женска лига. Отборът на Шаркс подаде заявка за участие повече от месец преди крайния срок. С какво НАЛБ ви спечели?

Богиня Яньова-Маринова: Здравейте! Спечели ни начина, по който лигата се развива във възходяща линия. НАЛБ разполага със собствен сайт, в който има всякаква информация. Обръща се внимание на детайлите – подробна статистика, снимки и клипчета от мачовете, играч на кръга. Условията за игра са отлични, а организацията е на много високо ниво, най-вече благодарение на всеотдайността и организационните качества на Мартин Механджиев.

НАЛБ: Освен с организацията в Шаркс, ти помагаш много и за цялостната организация на женската лига в НАЛБ. Какво те мотивира?

Богиня Яньова-Маринова: Мотивира ме любовта към баскетбола и желанието на отбора ни да участва в лигата. Също така и фактът, че от миналата година имаме спонсор в лицето на г-н Тодоранов. Той е млад и амбициозен човек с голямо сърце и бъдеще. Г-н Тодоранов е човек, който обича спорта и подпомага финансово футболния отбор на Поликраище, а и баскетбола при подрастващите. Много се радвам, че все още има хора като него, за които няма значение на какво ниво е спортът. Благодарим му много за финансовата подкрепа и се надяваме тази година да не го разочароваме и отново да бъдем на върха.

НАЛБ: Преди изминалия сезон отново имаше женски отбори, които изявяваха желание да участват в НАЛБ, но така и не се събраха 4 тима. Какво спря отборите тогава?

Богиня Яньова-Маринова: За другите отбори не мога да кажа, но нас ни спряха лошите условия и мястото на провеждане на двубоите тогава – залата на стадион Локомотив.

Богиня Яньова-МариноваНАЛБ: Смяташ ли, че освен сред мъжете, НАЛБ може да стане много популярна и сред жените, които обичат баскетбола?

Богиня Яньова-Маринова (номер 7): Разбира се. Сам говори фактът, че за по-малко от месец се сформираха два изцяло нови отбора, а интересът към лигата се засилва все повече.

НАЛБ: Мислиш ли, че една от големите цели пред НАЛБ, а именно обединение на хората , които истински обичат баскетбола, е постижима? Или винаги ще има някой, който да опитва да попречи?

Богиня Яньова-Маринова: НАЛБ обединява всички, които обичат баскетбола, но винаги ще има хора, които ще опитват да попречат на развитието.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Богиня Яньова-Маринова: Смятам, че с тази организация НАЛБ може да залее цялата страна и да организира баскетболни мероприятия и извън София.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Богиня Яньова-Маринова: Благодаря и аз! Успех на лигата и много положителни емоции във всички двубои!

Благодарим на Богиня Яньова-Маринова за добрите думи и положителната оценка за работата ни! Поздравяваме хора като Богиня, които се стремят да популяризират спорта сред жените! Благодарим сърдечно и за цялото съдействие относно предстоящия първи сезон при жените в НАЛБ! Надяваме се, че ни очаква една много интересна и успешна кампания. Ще направим каквото зависи от нас. Пожелаваме успех както на Богиня Яньова-Маринова, така и на всички нейни съотборнички, а и на отбора на Шаркс като цяло! Желаем успех и на всички женски тимове в предстоящата кампания!