Ярослав Тотев: Организацията в НАЛБ е на много високо ниво

441

Ярослав ТотевПродължава серията от интервюта с представители на вече записалите се отбори в Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015. До момента има официално записани 12 мъжки и 5 женски отбора (доста други са потвърдили участие, но неформално все още), а до края на записването остават около 20 дни. ТУК можете да прочетете повече относно записването за предстоящия сезон.

Ред е на Ярослав Тотев (номер 9 на снимката) от София Булс да отговори на въпросите ни (интервютата не се взимат по реда на записване на отборите). „Биковете“ ще участват в НАЛБ за трети пореден сезон. Тотев пък има една пълна кампания в лигата зад гърба си. Той ни разказа какви са очакванията му за предстоящия сезон, с какво НАЛБ го печели за каузата, както и каква е рецептата за запазване на един колектив през годините. Ето какво сподели Ярослав:

НАЛБ: Здравей! Отборът на София Булс е един от сигурните участници в първенството на НАЛБ за сезон 2014/2015. С какво НАЛБ ви спечели, за да вземете това решение, и то толкова бързо, имайки предвид, че подадохте заявка, когато до крайния срок оставаше около месец и половина?

Ярослав Тотев: За нас като отбор участието в първенството на НАЛБ е важно, тъй като ни дава добра възможност за изява. Тази надпревара ни помага да съчетаем полезното с приятното, защото преди всичко баскетболът е удоволствие и начин да разпуснем от сивото ежедневие.

НАЛБ: Идеята за София Булс дойде преди сезон 2012/2013. Тогава група ентусиасти, с помощта на страницата на НАЛБ във Фейсбук, бяха обединени около желанието си да играят баскетбол. Постепенно тази идея прерастна в такава за един много сериозен, сработен и коректен отбор. Как се случи всичко това?

Ярослав Тотев: Разбира се, това, което ни обедини, е общата ни страст към спорта. Баскетболът е като вирус – лесно те хваща, но трудно можеш да се излекуваш. Именно благодарение на това успяхме да изградим един сплотен колектив.

София БулсНАЛБ: София Булс се превръща в един от емблематичните отбори за НАЛБ. През последните два сезона бяхте част и от първенството, и от турнира за купата. Какви са целите ви за предстоящия сезон?

Ярослав Тотев: Не сме си поставили конкретни цели. За нас е важно преди всичко да се наслаждаваме на играта и да покажем едно добро представяне, това от своя страна пък води до успех.

НАЛБ: Не е тайна, че ядрото на София Булс е съставено от състуденти в Стопанската академия в Свищов. Как съумяхте да запазите това приятелство толкова години както извън терена, така и на него?

Ярослав Тотев: Именно приятелството стои в основата на успеха ни. В днешно време е доста трудно да създадеш и запазиш истинско приятелство, а нашето е вече проверено във времето. Всичко зависи от хората. При нас нещата са ясни, защото знаем, че винаги можем да разчитаме един на друг.

Ярослав ТотевНАЛБ: Как намираш нивото в НАЛБ?

Ярослав Тотев: Като играч досега не съм участвал в друга аматьорска лига и нямам база за сравнение, но едно от положителните неща, които правят силно впечатление в първенството на НАЛБ, е високото ниво на организация и това е много важно.

НАЛБ: Има ли нещо в НАЛБ, което мислиш, че би било добре да се промени?

Ярослав Тотев: На този етап нямам забележки, всичко е на много добро ниво.

НАЛБ: Какви перспективи виждаш пред НАЛБ?

Ярослав Тотев: Смятам, че едно от положителните неща, които могат да се направят занапред, е турнирът да се разшири и да добие национален мащаб. Това би спомогнало за увеличаване на конкуренцията и силата на първенството.

НАЛБ: Благодарим много! Успех на теб и на целия ти отбор през следващия сезон!

Ярослав Тотев: Благодаря за отделеното време, вярвам, че сме намерили правилната посока.

Благодарим на Ярослав Тотев за добрите думи! Поздравяваме отбора на София Булс за запазеното приятелство във времето! Ние също вярваме, че сме намерили правилната посока и благодарим на хора като Ярослав, защото така знаем, че има смисъл да извървим този път, колкото и да е труден. Пожелаваме успех както на Ярослав Тотев, така и на всички негови съотборници, а и на отбора на София Булс като цяло!