Ясни са групите за турнира за купата на НАЛБ

433

Техническа конференцияПреди минути завърши техническата конференция за турнира за купата на Националната аматьорска лига по баскетбол за сезон 2014/2015.

Отборите, които ще участват в турнира, все пак са 22, тъй като един се записа малко след крайния срок, когато беше публикувана тази статия. От тези 22 тима 9 отбора не участваха в първенството на НАЛБ за същия сезон. Жребият е дирижиран, като трите полуфиналиста за първенството (Брикс, Олд Таймърс и София Суперсоникс) бяха поставени в първа урна. Като водач на група беше поставен и отборът на Кучетата от Младост, който е най-добре класирал се между пето и осмо място. Във втора урна бяха поставени Политехника, Норт Уест, Спортни Настилки-Зуум Дизайн и Рапидо, а в трета – София Лайънс, София Булс, Еър Фреш и Джедай Мастърс. Единствено отборът на София Хоукс не беше поставен от всички участници в първенството, тъй като това е тринадесетият отбор според класирането в първенството. „Ястребите“, както и новите 9 отбора, бяха изтеглени от последната урна на абсолютно случаен принцип.

Ето го и пълния жребий:

Група А
Брикс
Политехника
София Лайънс
Фитстоун
Полицаите
Локомотив

Група Б
Олд Таймърс
Норт Уест
София Булс
Своге
София Хоукс
Тънкаж

Група В
София Суперсоникс
Спортни Настилки-Зуум Дизайн
Еър Фреш
Уориърс
Гуми-Нет

Група Г
Кучетата от Младост
Рапидо
Джедай Мастърс
Фантомс
Ентъртейнмънт

Очаквайте съвсем скоро пълна програма за турнира. От всяка от четирите групи се класират първите 2 отбора, като елиминациите са в един мач – четвъртфинали, полуфинали, финал/мач за трето място. В началото на следващата седмица ще бъдат официално обявени и съставите на всички участници в турнира, като на всеки отбор ще бъде създаден профил в сайта на НАЛБ.

Огромният брой участници е абсолютен рекорд за турнира за купата на НАЛБ и изключително признание за турнир по това време на годината. Благодарности на всички за интереса и доверието!