1/2-финали – Локомотив дръпна на София Булс

422

НАЛБ - ЕмблемаЛокомотив започна с победа в полуфиналната серия срещу отбора на София Булс в Националната аматьорска лига по баскетбол

На 21.04.2013 година се изигра първият двубой от полуфиналната серия между отборите на Локомотив и София Булс. Вторите излязоха срещу шестите от редовния сезон по пътя си към толкова желаната титла. София Булс се представи на ниво, но не успя да запише нещо повече от почетна загуба.

 

Локомотив – София Булс 72:59 (17:12; 16:10; 15:20; 24:17)

Локомотив - София Булс

Двубоят започна с предимство за Локомотив, което беше материализирано в 5 точки след първата част. На полувремето символичните домакини имаха аванс от 11. София Булс не се предаде и направи опити за обрат, като на няколко пъти се приближи на 5 точки от Локомотив. Преди заключителните 10 минути дефицитът на София Булс беше 6 точки. Шестите от редовния сезон имаха своя шанс и в последната четвърт, като накрая дори се стигна до тактически нарушения от страна на София Булс, за да бъде спирано времето. Сериозният опит на Локомотив обаче си каза думата и отборът успя да спечели с 13 точки разлика (72:59).

Много силен за Локомотив беше Димитър Станиславов, който вкара 25 точки (11 в последната част). Георги Георгиев отбеляза 15, а с по 7 останаха Николай НиколовАлександър Войнов и Николай Иванов. С 5 пък се включи Мариян Калчев. За София Булс над всички отново беше Йосиф Чернашки, който приключи двубоя с 24 точки (8 тройки), с което изравни собствения си рекорд за сезона за най-много тройки от един състезател в един мач (15 от точките му бяха в последната част). Василис Цамцукакис игра добре и отбеляза 10 точки, а с 9 остана Марсел Иринчев. Интересен факт е, че в София Булс отново залагаха предимно на стрелбата от далечно разстояние и отборът е отбелязал 12 тройки – 36 точки от 59 общо за отбора.

Следващата среща в НАЛБ е на 25.04.2013 година (Четвъртък), когато от 21:00 часа София Булс ще опита да спре Локомотив и да изравни резултата в полуфиналната серия. Двубоят ще се проведе в залата на стадион “Локомотив“.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.