3 нови награди в НАЛБ – за спортсмен, треньор и най-прогресиращ играч

245

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим, че в първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018 ще бъдат връчени още 3 награди.

Както знаете, от НАЛБ връчваме множество награди по време на целия сезон, но сега става дума за 3 нови отличия. ТУК можете да откриете Наредбата на НАЛБ за настоящия сезон, като в нея са описани подробно всички индивидуални и отборни награди, които са предвидени за сезона.

Радваме се обаче, че ще удостоим с подобна чест и още участници в НАЛБ.

Спортсмен на годината

*Спортсмен: човек, който показва качества, особено ценни за тези, които се занимават със спорт, като справедливост, учтивост, добър нрав и други.

Както знаете, от Националната аматьорска лига по баскетбол връчваме награда за спортсменство, която от настоящия сезон носи името “Веселин Господинов”. Това обаче е отборна награда, а през сезон 2017/2018 ще имаме и състезател, който ще получи индивидуална награда за спортсменство.

През годините сме търпели критики, че “фаворизираме” състезатели, които определено са отлични баскетболисти, но трудно биха могли да бъдат категоризирани като “модели за подражание”. Разбира се, “фаворизирането” произхожда от показаното на терена и от показателите срещу името на дадения състезател, но сме напълно съгласни, че трябва да отдаваме нужното внимание все повече и на състезатели, които освен добри баскетболисти, са и спортсмени, а също и на състезатели, които може би не са чак толкова добри баскетболисти, но пък винаги могат да послужат за пример с поведението си на терена. Въпреки че състезателният характер е нещо прекрасно и би следвало да бъдат отличавани отборите и състезателите, които са най-добри, със сигурност вярваме, че спортсменството и коректността на терена могат и трябва също да бъдат отличавани по всевъзможни начини.

Затова и през сезон 2017/2018 от НАЛБ ще връчим награда за спортсменство на избран състезател.

Наградата за спортсменство за състезател съвсем няма да се дублира с отборното отличие, тъй като е напълно възможно тя да отиде при състезател, чийто отбор не е стигнал до наградата за спортсменство “Веселин Господинов”.

До 10.03.2018 година всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ, ще имат време да номинират до 10 състезатели от останалите отбори. Имената, които се повтарят най-често ще стигнат до анкета в сайта на НАЛБ.

Победителят в нея ще грабне отличието за спортсмен – материална награда + ценна добавка във визитката си от кариерата си в НАЛБ. В индивидуалните профили в сайта на НАЛБ на първите десетима ще бъде отбелязано, че за конкретния сезон са в топ 10 в класацията за спортсменство – признание, което определено ще бъде още един страхотен начин всеки да осмисли изявите си през сезона.

А защо и тази награда да не се превърне в една от най-ценните всъщност? Кой не би искал да бъде оценен като модел за подражание и пример с поведението си на терена?

Треньор на годината

Радващо е, че все повече отбори от участващите в Националната аматьорска лига по баскетбол успяват да се “сдобият” с треньори, които им помагат както по време на двубоите, така и в тренировъчния процес.

Често дори тези треньори са изключително отдадени и затова сме убедени, че те заслужават още едно признание.

Разбира се, почти всички неиграещи треньори или играещите от тях, които обаче по-скоро са се отдали на треньорство отколкото на състезателната си кариера, получават покани за звездния уикенд на НАЛБ.

Вярваме обаче, че треньорите заслужават още едно признание за отдадеността и прекрасната си работа.

Затова през сезон 2017/2018 ще бъде избран треньор на годината в НАЛБ.

Трудно е да обособим конкретни критерии, тъй като не всеки отбор има неиграещ треньор или такъв по-скоро ангажиран с треньорската дейност и е напълно възможно най-добрият треньор да не бъде от първите отбори.

Докато за състезателите има многобройни награди и отличия, включително “milestone”-и и за брой мачове, съвсем не искаме треньорите да смятат, че дейността им е подценена.

Затова до 10.03.2018 година всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ, ще имат време да номинират до петима треньори от останалите отбори. Имената, които се повтарят най-често ще стигнат до анкета в сайта на НАЛБ.

Победителят в нея ще грабне отличието за треньор на годината – материална награда + ценна добавка във визитката си в сайта на НАЛБ. Всички в топ 10 също ще имат допълнение към визитките си в индивидуалните си профили в сайта на НАЛБ.

Най-прогресиращ играч

Много състезатели бележат невероятен прогрес по време на кариерата си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

И докато някои се включват в НАЛБ веднага след като са приключили професионалната си кариера и/или са толкова добри баскетболисти, че се представят впечатляващо от първия си сезон, има състезатели, които израстват в течение на годините и благодарение на участието си в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Всичко това е видно както от проявите им на терена, така и от статистиката им, разбира се. Има много състезатели, чиято роля в един и същи отбор се променя драстично през годините. Има състезатели, които сменят отбора си и започват да разкриват истинския си потенциал. Има състезатели, които с много труд и усилия, въпреки натовареното си ежедневие, развиват качествата си и демонстрират огромен прогрес.

От НАЛБ искаме да отдадем нужното внимание и на тези състезатели, които търпят развитие, провокирани от и благодарение на участието си в НАЛБ.

Затова през сезон 2017/2018 ще бъде избран и най-прогресиращ играч в НАЛБ.

До 10.03.2018 година всички отбори, участващи в първенството на НАЛБ, ще имат време да номинират до 10 състезатели от други отбори, които смятат за най-прогресиращи през настоящия сезон. Имената, които се повтарят най-често ще стигнат до анкета в сайта на НАЛБ.

Победителят в нея ще грабне отличието за най-прогресиращ играч – материална награда + ценна добавка във визитката си от кариерата си в НАЛБ. В индивидуалните профили в сайта на НАЛБ на първите десетима ще бъде отбелязано, че за конкретния сезон са в топ 10 в класацията за най-прогресиращ играч – признание, което определено ще бъде значимо, имайки предвид вложените усилия.

Благодарим на всички за огромния интерес!

Наясно сме, че и тези ни идеи лесно биха могли да бъдат откраднати и ползвани другаде, каквато е честата практика през последните години, но всичко, което ние опитваме да правим, е да даваме най-доброто от себе си за развитието на Националната аматьорска лига по баскетбол, респективно и за любимата ни игра в България.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ