Василев – MVP на 20-ия кръг

723

Илиян ВасилевСлед изиграването на всички срещи от двадесетия кръг, за най-полезен състезател беше избран Илиян Василев, известен и като Агент Ковалски, от отбора на ЛъвоветеВасилев ще получи наградата си преди мача на отбора си от двадесет и първия кръг.

Изборът за MVP на кръга пада върху състезател от отбор-победител, като от коефициента на състезателя се вади разликата, с която отборът му бие (за да може винаги отборите на призьорите да са спечелили равностойни мачове). За този кръг най-много точки за класацията събра Димитър Станиславов от отбора на Локомотив, който постигна коефициент от 33, а отборът му победи Блейдс с 2 точки разлика – това донесе 31 точки на Станиславов за класацията. Той обаче е печелил награда за най-полезен състезател на кръга, а политиката на НАЛБ и на сътрудниците от Airball.bg (които осигуряват наградата), е тази награда да достигне до максимално много хора. Реверансът към Станиславов ще бъде, че той, заедно с Илиян Василев, ще бъде вписан в историята на НАЛБ като най-полезен състезател за този кръг. Втори в класацията е именно Илиян Василев – коефициент от 40 и победа с 13 точки разлика на Лъвовете над София Булс, т.е. 27 точки за Василев за класацията. Трети в класацията е Момчил Чекърски от Лонекс, който постигна коефициент от 30, а отборът му победи Дървоядите с 11 точки разлика, което донесе 19 точки на Чекърски за класацията.

Георги ВачевС коефициентите, които постигнаха в този кръг Илиян Василев от Лъвовете, Георги Вачев от Блейдс и Мартин Механджиев от Блейдс, те записват имената си (Механджиев за шести път) в списъка със състезатели, които са постигали коефициент над 40 в един двубой:

1. Георги Георгиев (Локомотив) – 52
2. Мартин Механджиев (Блейдс) – 47
3. Джордже Даскалович (Лъвовете) – 46
4. Мартин Механджиев (Блейдс) – 45
Георги Вачев (Блейдс) – 45
6. Христо Гатев (Олд Таймърс) – 44
7. Димитър Станиславов (Локомотив) – 42
Асен Милушев (Паляците) – 42
Христо Гатев (Олд Таймърс) – 42
Стефан Илиев (Лонекс) – 42
11. Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Мартин Механджиев (Блейдс) – 41
Цветан Михайлов (София Булс) – 41
Джордже Даскалович (Лъвовете) – 41
15. Георги Георгиев (Локомотив) – 40
Мартин Механджиев (Блейдс) – 40
Илиян Василев (Лъвовете) – 40
Мартин Механджиев (Блейдс) – 40

Най-голям коефициент в кръга (на базата на статистиките от двубоите, а не на класацията за най-полезен състезател на кръга) има Георги Вачев от Блейдс – 45. След него с по 40 са Мартин Механджиев от Блейдс и Илиян Василев от Лъвовете. Четвърти с 33 е Димитър Станиславов от Локомотив, а топ 5 допълва Джордже Даскалович от Лъвовете с 31.

Най-резултатен в кръга стана Мартин Механджиев от Блейдс, който реализира 30 точки. Втори е Георги Георгиев от Локомотив с 28. По 26 пък вкараха Ярослав Тотев от София Булс и Илиян Василев от Лъвовете.

Най-добър борец на кръга е Димитър Станиславов от Локомотив с 21 борби. 20 топки под двата коша овладя Георги Вачев от Блейдс, а Джордже Даскалович от Лъвовете остана с 19. Четвърти с 18 борби е Петко Гатев от Зелените, а 16 има Мартин Механджиев от Блейдс.

С най-много асистенции в кръга е Илиян Василев от Лъвовете – 6. По 5 точни завършващи подавания имат Димитър Станиславов от Локомотив, Мартин Механджиев от Блейдс, Милен Виденов от Паляците, Добри Гатев от Зелените и Георги Брестнички от Хелга.

С най-много откраднати топки са Джордже Даскалович от Лъвовете и Валентин Голчев от Олд Таймърс – по 7. 6 има Боян Гагов от Паляците, а с по 5 са Калин Златанов от Паляците и Емануил Никос от Дървоядите.

С най-много чадъри е Любомир Ангелов от Лонекс – 3. С два блокирани изстрела на противникови състезатели е Михаил Димитров от Олд Таймърс.

Георги БрестничкиНай-полезният състезател за осемнадесетия кръг Георги Брестнички от Хелга пък получи наградата си.

Стефан ИлиевНай-полезният състезател за деветнадесетия кръг Стефан Илиев от Лонекс също получи наградата си.

ТУК можете да видите всички резултати от кръга, като на същото място ще намерите и статистиката от всеки един двубой.

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG.

Отново в страницата на НАЛБ във Фейсбук вече можете да се наслаждавате и на клипове от срещите в НАЛБ, и по-конкретно на buzzer beaters (успешни стрелби в последните секунди на някоя от частите).

* В тази статия е включен и двубоят между Хелга и Зелените от деветнадесетия кръг. 🙂