VI място – Лонекс

955

ЛонексОтборът на Лонекс завърши на шесто място през сезон 2013/2014 в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Лонекс започна с трудна победа над Лъвовете, а след това следваха победа над Пейпър Кор Костенец и много трудна такава над Блейдс, за да се стигне до четвъртия кръг, когато Хелга нанесе първа загуба на Лонекс. До края на първия полусезон Лонекс успя да победи и Зелените, Крейзи Малакес, Дървоядите и София Булс. През втория полусезон отборът на Лонекс беше победил само Пейпър Кор Костенец и Зелените, за да се стигне до деветнадесетия кръг, когато Лонекс показа огромния си потенциал, побеждавайки Локомотив след продължение. До края на редовния сезон се стигна до една нова победа – над Дървоядите и нови две загуби. Това означаваше шесто място в редовния сезон за Лонекс след 12 победи и 10 загуби.

Това шесто място изправи Лонекс срещу Зелените (единадесетите) на осминафинал. Две победи, втората от които обаче беше изключително трудна над много сърцатия отбор на Зелените, пратиха Лонекс на четвъртфинал срещу Олд Таймърс. Първият мач от серията беше невероятен, но Олд Таймърс успя да се наложи, като след това предстоеше нова загуба за Лонекс, а с това и отпадане на четвъртфинал от силния тим на Олд Таймърс.

Няколко думи за състезателите на Лонекс

ЛонексХристо Попов, Калин Велчев, Стефан Илиев… Все имена, които нямат нужда от представяне. Попов направи много силни мачове, като напълно заслужено беше поканен и за участие в Мача на звездите. За 9 мача в НАЛБ той записа по почти 20 точки и почти 11 борби средно на мач, като Христо се нареди на пето място сред топ реализаторите в редовния сезон. Контузия попречи на Попов да помогне на Лонекс в плейофите. Михаил Гицов беше другият основен точконосител. Той вкарваше по над 17 точки и овладяваше по почти 7 борби средно на мач. Заедно с Гицов, Данаил Милев и Константин Маринов бяха част от новата генерация в иначе най-възрастния отбор в НАЛБЛонекс. И тримата се представяха чудесно, а Гицов е един от двамата в отбора, които успяха да спечелят награда за най-полезен състезател на кръга (това се случи още в третия кръг). В състава беше и легендата на варненския и плевенския баскетбол Калин Велчев, който винаги с присъствието си внасяше спокойствие и сигурност в редиците на Лонекс. Стефан Илиев пък е другият състезател, който успя да спечели награда за най-полезен състезател на кръга – това се случи в двадесетия кръг, когато Илиев постигна коефициент от 42, за да помогне за победата на тима си над Локомотив след продължение. Невероятно всеотдаен Стефан Илиев. Няма как да не споменем и изключително постоянния Момчил Чекърски, който не пропусна нито един мач през сезона, а в течение на надпреварата играеше все по-силно. Иван Вачков. Вачков демонстрира много солидни качества в подкошието, като неслучайно и той спечели приза за най-добър блокировач през сезона. Трябва да се отбележи и че Вачков спомогна много за перфектната организация в тима. Красимир Мирчев и Любомир Любенов също даваха спокойствие в подкошието, овладявайки много борби. Те допринесоха отборът на Лонекс, освен най-възрастен, да претендира и за първото място по среден ръст. Отлична стрелба и добра организация в отбора имаше, когато наблизо беше Никола Караолис, който за съжаление на Лонекс, не успя да вземе участие в много от двубоите на тима. Експлозивността на Любомир Ангелов, в комбинация с борбеността му, също го направи изключително полезен в отбора, който според много хора около лигата беше скрит фаворит. Благовест Крачев успя да вземе участие в едва няколко мача, но също показа, че баскетболът му е в кръвта. Един от най-постоянните и всеотдайни състезатели в отбора на Лонекс се казва Михаил Василев, който пропусна едва няколко мача и винаги беше готов да направи каквото е необходимо, за да победи отборът му.

ТУК можете да видите всички призьори в редовния сезон, както и подробна информация за всеки състезател в НАЛБ.

ЛонексПожелаваме много успехи на отбора на Лонекс и благодарим за невероятния сезон, сериозното отношение и спортсменската игра! Отборът, който затвърди тезата, че в баскетбола няма стари и млади, а има можещи и неможещи.

Надяваме се на още много баскетболни срещи с всеки от състезателите на Лонекс!

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG