NALB TEAM: Симона Кръстева

1520
Националност
bul България

Симона Мирославова Кръстева е родена на 6 Март 2002 година в град София.

В момента е ученичка в гимназия – в чуждоезиков профил с компютърна графика и с изучаване на немски и английски език.

Започва да тренира баскетбол, когато е едва на 6 години. Това се случва в училищния отбор на 137 СУ „Ангел Кънчев“ под ръководството на Владимир Миков, който е дългогодишен участник в НАЛБ. Той забелязва таланта и потенциала й, затова и я съветва да започне да се занимава професионално с баскетбол. Симона тренира в продължение на 9 години, като преминава през школите на БУБА Баскетбол под ръководството на Теодора Смочевска и на Септември при Борислава Мандур. След това продължава развитието си в Левски. Приключва състезателната си дейност като част от отбора на Славия. Със Славия печели титлата в държавното първенство за своята възраст, купата на България, а освен това взима участие и на международен турнир в Милано, където тимът й завършва на пето място.

Симона завършва курс за съдия, когато е едва на 15 години. Ръководи срещи от първенствата на БФБ само година и половина, след което се отказва да работи с тази организация. Тя е човек, който обича точността и коректните отношения, като споделя, че именно затова прави всичко възможно да стане част от екипа на НАЛБ – за да продължи да прави това, което обича.

От сезон 2019/2020 е част от екипа на НАЛБ, като ръководи както срещи от Софийската ученическа лига по баскетбол към НАЛБ, така и дебютира на мъжки двубои едва на 17 години. Веднага прави впечатление самочувствието, с което изпълнява задачите си, но и желанието й да се развива.

„НАЛБ е страхотна организация! Възхищавам се на всички хора, които са допринесли за нейното развитие и популяризиране. Искрено се радвам, че вече съм част от този невероятен екип. Нека заедно продължаваме да правим това, което истински обичаме!“