Всички срещи до 11.11.2020 включително са отложени

237

В продължение на този материал, а и на разговорите ни с отборите:

От Националната аматьорска лига по баскетбол потвърждаваме, че абсолютно всички срещи в НАЛБ до 11.11.2020 година включително са отложени.

Това означава, че най-рано ще възобновим сезона на 14.11.2020 година. За момента не можем да се наемем с прогноза дали това ще се случи. Ще обявим актуалните новини на 12.11.2020 година.

Ситуацията е меко казано неприятна. В значителен брой отбори има заразени състезатели. Още по-голям е броят на контактните и карантинираните.

Немалка част от представителите на екипа на НАЛБ също имат здравословни проблеми след последните мачове, проведени на 25.10.2020 година.

Приветстваме желанието за игра от страна на по-голямата част от здравите участници, но на този етап абсолютно единодушно смятаме, че нямаме друго решение.

На последните съперници на отборите с потвърдени случаи на зараза сме изпратили информация, както процедираме още от старта на пандемията.

Имайки предвид пика в момента, цялостната ситуация и отговорното поведение, което вярваме, че е правилното, сме на мнение, че по никакъв начин не следва дори да се коментира застрашаване на здравето на участниците и екипа на НАЛБ.

Вярваме, че скоро пикът може да отмине, рисковете да бъдат доста по-премерени и тогава отново да се видим в залата.

В зависимост от ситуацията и нейната продължителност ще се коментират евентуални промени във формата. На този етап, имайки предвид досегашните отлагания, такива не са нужни.

Засега отново пожелаваме на тези, които не са добре – бързо възстановяване, а на всички останали – бъдете здрави!

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ