Back to where and how it all started*

494

От Националната аматьорска лига по баскетбол се радваме да обявим поредната си инициатива, с която целим да разпространяваме любовта към играта.

Идеята на тази инициатива обаче ще бъде и да върне спомените от детските или юношеските години, когато баскетболът се е появил в живота ви и е оставил трайни следи – превърнал се е в хоби, страст или дори професия.

*Back to where and how it all started – Обратно там, където и както всичко започна.

Призоваваме всички участници и фенове да отидат на мястото, на което за първи път са били пленени от магията, наречена “баскетбол”, да направят снимки и да ни ги изпратят заедно с информация на някой от имейлите, посочени в секцията с контакти, или във Фейсбук страницата на НАЛБ.

Би било страхотно, ако ни изпращате и снимка отпреди години, когато сте практикували любимата игра за първи път на въпросното място. Ние от своя страна ще можем да подготвим колаж от снимките – преди и сега, като ще се радваме да ни изпращате и кратко описание – кога и къде са направени снимките, както и каква е била причината да се влюбите в играта. Разбира се, няма никакъв проблем и ако не разполагате със стари снимки и ни изпратите само актуални такива.

По този начин се надяваме да стимулираме все повече хора да практикуват баскетбол на въпросните игрища, а ако те са в лошо състояние в момента – да спомогнем и за разпространяване на идеята за реновиране на същите.

Желанието ни е и да предизвикаме всеки да върне приятните си спомени, да ги сподели публично и никога да не забравя как се е зародила страстта му към баскетбола.

В специален албум във Фейсбук страницата на НАЛБ ще бъдат публикувани снимките, изпратени от всички желаещи, заедно с кратко описание. ТУК ще откриете албума, в който се надяваме да има все повече снимки.

На вашето внимание представяме и пример:

Име: Мартин Механджиев
Място: Столичното 29-о училище
Снимки: Първата снимка е направена през месец Юни 2000 година, а останалите 5 – през Август 2018 година. За съжаление през 2000 година в двора на училището има 4 коша, а 18 години по-късно е само един.
Информация: Баща му Марин Механджиев го води със себе си в столичното 29-о училище още откакто Мартин Механджиев е на 3 години – 1995 година. Мартин е пленен от баскетбола, като оттогава молбите за “игра” са всекидневни и постоянни, а баскетболът несъмнено запазва своето сигурно място в живота, сърцето и ежедневието му.

Ще очакваме вашите снимки заедно с информация на имейл us_nalb@abv.bg или като съобщение във Фейсбук страницата на НАЛБ.

Защото обичаме това, което правим!

От любов към играта!

НАЛБ