II кръг – отново оспорвани мачове

348

НАЛБ - ЕмблемаСвогеБлейдсЛокомотив и Хелга с победи

Вторият кръг в Националната аматьорска лига по баскетбол започна с един мач на 27.10.2012 година и продължи с нови три на следващия ден. И след този кръг останаха много въпросителни, тъй като всички отбори показаха, че няма да се дадат лесно на никого.

 

Своге – Къртачите 86:80 (22:29; 26:19; 20:11; 18:21)

Своге - КъртачитеВторият кръг започна с може би най-оспорвания мач. Отборът на Къртачите влезе бързо в мача и дръпна в резултата в началните минути, с което и спечели първата четвърт. Втората част отново беше много равностойна, като Своге успя да изравни играта, а с това и резултата на полувремето (48:48). Шампионите от миналата година пречупиха съперника си в третата част (както се случи и в първия кръг срещу Блейдс). Късата скамейка на Къртачите пък започна да си казва думата през второто полувреме (аналогично на мача на тима срещу Хелга от първия кръг). Тези фактори бяха достатъчни за трудната победа на Своге с 6 точки разлика (86:80).

На ниво за Своге бяха Емил Горанов и Руслан Богданов, завършили с по 21 точки. Мирослав Иванов добави 16, а Огнян Коларски се включи с 11 точки. Най-много в двубоя пък вкара Теодор Янчев от Къртачите, който наниза 25 точки. С 23 (4 тройки) се отчете Александър Добрев, а Евгений Евгениев вкара 20 точки.

Паляците – Блейдс 49:61 (10:12; 5:15; 21:19; 13:15)

Паляците - БлейдсДвубоят между Паляците и Блейдс започна равностойно с изключителен акцент върху защитата и в двата отбора. Първата част завърши с леко предимство за Блейдс, като тимът успя да дръпне с 12 точки на полувремето, допускайки едва 5 точки в коша си през втората четвърт. След почивката играта отново беше равностойна, като разликата в полза на Блейдс достигна до 18 точки, но впоследствие беше намалена до едва 6. Паляците съумяха да спечелят третата част, но преди последната губеха с 10 точки. Изходът от двубоя не беше ясен 3 минути преди края, но Блейдс успя да запази и дори да увеличи аванса си.

Най-силен в срещата беше Мартин Механджиев от Блейдс, който завърши с 18 точки, между които и важни кошове в края на двубоя. Много добре се включи и Христофор Пешлеевски, който вкара 12 точки. С по 10 пункта се отчетоха Димитър Христов и Георги Вачев. За Паляците най-много вкараха Радослав Конов и Боян Гагов – по 13 точки. Другият състезател от отбора с двуцифрен точков актив беше Георги Истатков, който вкара 12 точки.

Светкавица – Локомотив 49:100 (9:29; 5:16; 15:25; 20:30)

Светкавица - ЛокомотивТретият двубой започна със сериозна преднина за вицешампионите от Локомотив. Разликата се натрупа от самото начало на мача и продължи да расте. На полувремето Светкавица имаше пасив от 31 точки. През второто полувреме статуквото се запази и Локомотив записа втора поредна победа, като този път разликата беше още по-голяма – 51 точки (100:49).

Най-резултатен в срещата, а и в кръга, стана Георги Георгиев от Локомотив, вкарал 30 точки. 16 добави Александър Войнов. 15 реализира Димитър Станиславов, а Ивайло Иванов и Мартин Лазаров се включиха съответно с по 10 и 8. За Светкавица Георги Спасов вкара най-много – 12 точки. 11 наниза Георги Романов, а Лъчезар Иванов остана с 8.

София Булс – Хелга 63:75 (14:22; 14:18; 17:21; 18:14)

София Булс - ХелгаПоследната среща от кръга започна с леко предимство за носителите на купата от ХелгаСофия Булс постепенно навлизаше в двубоя, но допусна пасив от 8 точки след първата част, който стана 12 на полувремето. Второто полувреме беше много равностойно, като двата тима си размениха по една част, което донесе втора поредна победа за Хелга, с 12 точки разлика (75:63).

Силен мач за победителите направи Стефан Стоянов, който вкара 23 точки (4 тройки). С 20 пункта се включи Петър Иванов, а Стефан Ангелов добави 9. За София Булс най-много вкара Петрос Потамианос – 17 точки. С 15 се отчете Георги Георгиев. 9 реализира Марсел Иринчев, а Бен Туе – 8.

За най-полезен състезател на втория кръг беше избран Стефан Стоянов Стоянов от отбора на Хелга, който вкара 23 точки (сред които 4 тройки) и по този начин допринесе много за победата на тима си над София БулсНай-резултатен в кръга стана Георги Георгиев от Локомотив, който вкара 30 точки, но отборът му постигна много лесна победа. Стоянов ще получи своята специална награда, осигурена с любезното съдействие на Airball.bg, преди мача на Хелга от третия кръг.

Петър ИвановПетър Иванов от Хелга пък получи своя плакет за най-полезен състезател на първия кръг.

Третият кръг в НАЛБ ще се проведе на 04.11.2012 година. Първият мач обещава много емоции, тъй като противопоставя носителите на купата от Хелга и шампионите от Своге, а двубоят е с начален час 13:30. От 15:00 Къртачите и Паляците ще гонят своята първа победа, а след това Локомотив излиза срещу София Булс (от 16:30 часа). Последният мач от кръга е между Блейдс и Светкавица, като той стартира в 18:00 часа. Всички срещи отново ще се играят в залата на стадион „Локомотив„.

За повече информация и много интересни снимки, можете да разгледате страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.