NALB TEAM: Боян Алексиев

487
Националност
bul България

Боян Светославов Алексиев е роден на 14 Ноември 1973 година в град София.

Баща му го завежда за първи път в залата, когато е още много малък, след което буквално прекарва детството си по залите. Впоследствие тренира 7 години в школата на Левски – до 17-годишна възраст.

Именно на 17-годишна възраст завършва и курс за баскетболен съдия. Национална категория е от 1999 година. Ръководил мачове от абсолютно всички равнища в България, включително и множество приятелски международни турнири. 10 години съдийства в най-висшата лига на България. Свири в НАЛБ от самото създаване на лигата.

Рефер с невероятни качества, които често обаче остават в сянката на строгостта му, Боян Алексиев постоянно доказва, че наистина обича баскетбола страшно много. Просто не търпи негативно отношение – нито към себе си, нито към свои колеги, нито между състезатели.

„Радвам се, че имах възможността да се включа в НАЛБ от самото създаване на лигата. Макар и да бях загубил вяра, че нещата в баскетбола ни могат да се случват както трябва, през годините НАЛБ ми доказва, че това е напълно възможно и постижимо. НАЛБ може да разчита на мен.“