NALB TEAM: Боян Гагов

82
Националност
bul България

Боян Светлозаров Гагов е роден на 20.09.1983 година в град Монтана.

Завършва средното си образование в Полша. Бакалавърска степен по Реклама придобива в Нов български университет. Там следва и магистратура по Масови комуникации.

Има дългогодишен опит в сферата “Акаунт мениджмънт, сейлс и проджект мениджмънт”. В момента е проджект мениджър в eCommera.

Баскетбол започва да играе на 14-годишна възраст и е с изключително богат аматьорски опит, който натрупва на училищни и студентски първенства, 3х3 турнири, включително и в аматьорски лиги в Полша.

Участва в Националната аматьорска лига по баскетбол още от сезон 2011/2012, а през 2012 година се превръща в създател на един от най-старите отбори в НАЛБ – този на Паляците, който впоследствие се превръща и в един от емблематичните такива за НАЛБ. Успехите за тима не закъсняват и няколко години по-късно вече може да се похвали с трето място в първенството, две втори места в турнира за купата, две трети места в турнира на НАЛБ в Южна България, както и първо място в 3х3 турнира на НАЛБ.

Боян Гагов подкрепя каузата на НАЛБ, тъй като ценностите на лигата и визията й за аматьорския баскетбол напълно съвпадат с неговите собствени. От включването си в НАЛБ той показва недвусмислено подкрепата си и желанието да допринася максимално много за развитието на организацията. Демонстрира както принципността си, така и желанието си правилата да бъдат следвани неотлъчно. Неслучайно и получава покана да се присъедини към Комисията по прием на заявки.

“За мен баскетът не е просто спорт или хоби – той е начин на мислене и начин на живот. Затова в НАЛБ харесвам, че са отговорни към баскетбола в България и вярват, че нещата организационно и тук могат да се случват, както в най-добрите лиги в света.”