NALB TEAM: Димитър Христов

2
Националност
bul България

Димитър Красимиров Христов е роден на 7 Ноември 1992 година в град Бургас.

През 2011 година завършва ПМГ “Акад. Никола Обрешков”, като получава награда за цялостен принос за развитието на спорта в ПМГ Бургас. През 2015 година завършва бакалавърската си степен в Университета за национално и световно стопанство в направление Икономика и бизнес със специалност Индустриален бизнес.

От 2017 година е в ръководството на баскетболен клуб Септември София, като изпълнява функциите на главен треньор. Веднага се забелязва огромното желание за работа от страна на новото ръководство на БК Септември, а многобройните успешни инициативи и реализирани идеи бързо поставят солидни основи, които да бъдат надграждани. Още през сезон 2017/2018 дори е създаден мъжки отбор към клуба, който започва повече от успешно историята си в НАЛБ – трето място в турнира за купата на НАЛБ. Състезатели, родители, фенове и съмишленици оценяват организацията в клуба от сезон 2017/2018 като страхотна, за което свидетелстват и множество факти, а Димитър Христов има основна заслуга за всичко това.

Баскетбол започва да играе в БК Делфин още на 10-годишна възраст. Печели два бронзови медала на държавни първенства, а три пъти достига до полуфинал. През 2011 година завършва курс за баскетболен съдия.

Любовта му към спорта не се изчерпва с баскетбола. Обича да посещава фитнес центрове, да играе футбол, да плува и да участва в турнири по плажен волейбол, на които печели няколко призови места.

Освен това се занимава и с книгоиздаване, помагайки на български автори в цялостния процес на издаване, рекламиране и позициониране на творбите им. През 2016 и 2017 година организира културни събития в София, Пловдив и Бургас.

През 2015 година става съосновател на Basketball Academy – сайт, който има за цел да подпомогне развитието на баскетбола в България, да мотивира младите хора да тренират, а и да повярват във възможностите си. Година по-късно стартира предизвикателство в онлайн пространството, което има за цел да подтикне повече хора към активен начин на живот. Успоредно с това преминава през двумесечно обучение, в което попива знания от Тодор Тончев, треньор в БК Делфин.

През 2012 се запознава с идеите на Мартин Механджиев за НАЛБ и не само че започва да ги споделя, но постоянно опитва и да ги обогатява. От сезон 2012/2013 е част от екипа на НАЛБ. Започва като фотограф, но постепенно започва да изпълнява функциите и на секретар, и на статистик. Печели множество симпатии благодарение на изключителната си креативност. А благодарение на познанията му в области като маркетинг и дизайн играе ключова роля в много успешни онлайн проекти на НАЛБ. Неслучайно и се превръща във все по-важна част от екипа на НАЛБ.

“За мен НАЛБ беше една идея, в която много хора не повярваха, а сега е реалност с огромен потенциал.”

Част от медийните изяви на Димитър Христов във връзка с НАЛБ: