NALB TEAM: Иван Иванов

606
Националност
bul България

Иван Валентинов Иванов е роден на 19 Април 1991 година в град Велико Търново.

През 2010 година завършва средното си образование в ПМГ „Васил Друмев”. През 2014 година завършва висшето си образование в Техническия университет като компютърен инженер – квалификационна степен бакалавър, а понастоящем учи за магистър – специалност Компютърно и софтуерно инженерство също в Техническия университет в София.

В момента е част и от екипа на Airball.bg. Занимава се с отразяването на NBA. Иска да популяризира играта колкото се може повече.

Интерес към различни видове спорт проявява от ранна възраст. Първи сериозни сблъсъци с баскетбола обаче се наблюдават едва през 2011 по време на финалите в NBA. Интересът му е породен от любопитство, както и от красотата и динамиката на играта. С времето забравя за всякакъв друг спорт и се „пристрастява“ към NBA. Стреми се да опознае максимално играта във всеки един аспект – физически, психологически, комерсиален.

Запознава се с НАЛБ чрез екипа на Airball.bg. Разказва, че с времето е видял, че в организацията работят изключително всеотдайни професионалисти, които държат всеки един детайл да бъде на възможно най-високо ниво. Споделя, че е удивен, че за т.нар. „аматьорски“ спорт цялостната подготовка е забележителна.

Благодарение на контакта, осъществен между Иван Иванов и Мартин Механджиев, благодарение на съдействието на Деян Калайджиев (съосновател на Airball.bg и изключителен съмишленик на НАЛБ от самото създаване на лигата), всяка от страните печели вниманието и уважението на другата заради начина, по който работи. Иванов оказва сериозна помощ и е един от главните „виновници“ за сегашните функционалности и визия на сайта на НАЛБ. От самото начало печели пълното доверие на екипа на НАЛБ, като продължава да оказва съдействие напълно безвъзмездно, за идеята и просто защото е идеалист и иска да допринесе за развитието на баскетбола.

„Като малък никога не съм докосвал баскетболна топка. Може би причина за това е, че българският баскетбол е бил в девета глуха по това време. Не гледам много български баскетбол, но всеки, който се опитва да допринесе за развитието на играта в България, заслужава адмирации. От лични наблюдения мога да кажа, че хората в НАЛБ работят изключително сериозно и се стараят винаги да дават най-доброто от себе си. Влага се старание и труд във всеки един елемент – от организацията на събитията до дребните детайли и личното отношение към играчите. Виждам, че НАЛБ се опитва да промени баскетболната култура в България с или без помощта на официални органи. Това заслужава адмирации!“