NALB TEAM: Йордан Манов

267
Националност
bul България

Йордан Иванов Манов е роден на 3 Април 2002 година в град София.

В момента е ученик във Втора английска езикова гимназия “Томас Джеферсън”.

По баскетбола се запалва от приятели, като започва да тренира в школата на БК Септември, когато е IV клас.

Първоначално не получава големи шансове за изява, а след това и отборът за неговата възраст се разпада. Манов не успява да запише нито минута игрово време в официален мач, като в VII клас прекъсва дейностите си, свързани с любимата игра, за година и половина.

След това тренира 3 месеца в Локомотив София, след което отново преустановява с баскетбола за известно време.

През лятото на 2017 година се завръща в БК Септември и е част от представителния отбор на клуба за кадети до 16-годишна възраст. Йордан Манов е капитан на отбора, като именно през сезон 2017/2018 изиграва първите си мачове, като е изключително щастлив, че е част от БК Септември при възраждането му.

През 2018 година е част и от новосформирания мъжки отбор на БК Септември, с който печели бронзов медал от турнира за купата на НАЛБ. Манов записва участие във всеки един от мачовете на мъжкия тим.

За НАЛБ разбира през сезон 2017/2018, когато Мартин Механджиев става изпълнителен директор в БК Септември. От самото начало идеята го завладява, като му връща и поугасналата любов към баскетбола. Благодарение на положителното си отношение, а вече доказал и че е млад, отговорен, ентусиазиран и с огромно желание за развитие човек, Манов става и част от екипа на НАЛБ.

“Още от момента, в който разбрах за НАЛБ се пробуди интерес и желание да науча всичко за организацията. От момента, в който се докоснах до нея разбрах, че е най-добрата в България. Радостен съм, че толкова млад получавам възможността да бъда част от екипа на НАЛБ.”