NALB TEAM: Красимира Механджиева

568
Националност
bul България

Красимира Русанова Механджиева е родена в град София.

Има завършено висше образование със специалност Химия и специализация по Научнотехническа информация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Работила е в лабораторията на металургично предприятие, в централната лаборатория по фотопроцеси към Българската академия на науките. Сътрудничила е във Висшия химикотехнологичен институт в град Бургас, както и в Научния институт Оргахим. Работила е като специалист по научнотехническа информация в Централния институт по химическа промишленост, ръководила е информационния отдел в Центъра за биогенни стимулатори. Понастоящем ръководи Информационния център на Балканската академия на науките и културата. Участвала е в повече от 20 международни и национални конгреси и конференции. Автор и съавтор е на 2 монографии и на повече от 40 научни статии.

Помага за развитието на НАЛБ от самото създаване на лигата с множество съвети. Откакто НАЛБ разполага със собствен сайт започва да изпълнява функциите на главен редактор, през чиито очи минават всички статии и материали, които са достъпни за читателите и феновете на лигата. Допринася за просперитета на НАЛБ благодарение на огромния си опит и перфекционизма, който обуславя всяка нейна дейност.

„НАЛБ е естественият резултат от всеотдайната дейност на организаторите и желанието за игра на участниците в отборите, обединени от голямата си любов към баскетбола! Винаги съм харесвала спорта. Просто моето поколение масово спортуваше – в повечето случаи неорганизирано. Четяхме книги, посещавахме концерти, театрални постановки, изложби. Но отявлен привърженик на баскетбола станах, когато моят син, още като студент, започна спортната си кариера като рефер, преминавайки през цялата йерархична стълбица до обслужване на международни мачове. Любовта към баскетбола се предаде от баща на син в неговата съвсем крехка възраст и днес се радвам на техните успехи. Не само се радвам, но участвам активно и в екипа, осъществяващ информационното обслужване на създадената от тях аматьорска лига – създадена наистина с голяма любов към играта.“