NALB TEAM: Любомир Борисов

1198
Националност
bul България

Любомир Спасенов Борисов е роден на 16 Юли 1977 година в град Ботевград.

Тренира баскетбол и участва в представителните отбори на Балкан Ботевград във всички гарнитури на подрастващи. Два пъти става републикански шампион за юноши. С отбора на ТМЕ „Христо Ботев“ гр. Ботевград пък е четири пъти последователно републикански шампион в турнира „Ученически игри“, организиран от МОН. Участва на Световните ученически игри по баскетбол в Унгария през 1996 година.

Завършва курс за баскетболен съдия през 1998 година. Национална категория от 2007 година. Ръководи срещи по баскетбол при подрастващи и във всички професионални групи за мъже и жени в България. Свири в НАЛБ от самото създаване на лигата.

В периода от 1996 до 2000 година завършва бакалавърска степен в НСА „Васил Левски“ с първа специалност „Учител по физическо възпитание и спорт“ и втора специалност „Треньор по баскетбол“. През 2001 завършва магистърска степен в НСА „Васил Левски“ със специалност „Спортен мениджмънт“. От Април 2008 година е асистент по „Теория и методика на физическото възпитание“ в НСА „Васил Левски“. През Май 2014 година пък защитава и докторска степен в НСА „Васил Левски“, а от 2018 година е доцент по „Теория и методика на физическото възпитание“.

Изключително ерудиран, животът на Любомир Борисов буквално преминава под знака на баскетбола. Категоричен и предвизвикващ възхита заради неподправената си страст към играта.

„Част от НАЛБ съм от самото създаване на лигата. Постепенно тя се превърна в най-добрата и утвърдена организация за аматьорски баскетбол в България – с професионалното отношение и с множеството възможности, които предлага. Благодарение на НАЛБ оставам близо до голямата си любов – баскетболът.“

Част от медийните изяви на Любомир Борисов във връзка с НАЛБ: