NALB TEAM: Мартин Милиев

100
Националност
bul България

Мартин Михайлов Милиев е роден на 12 Февруари 1981 година в град Варна.

Средното си образование завършва в езикова гимназия. Бакалавърска степен по Международен бизнес и икономика придобива в Western Washington University. В University of Tampa става магистър по Бизнес администрация.

Има дългогодишен опит в сферата на маркетинг проучванията и анализа на социалните медии. В момента е Head of Media Analysis към Publicis Consultants MSLGROUP, както и Strategic Planning Director на Publicis България.

Баскетбол започва да играе на 12-годишна възраст в детско-юношеската школа на БК Черно море и БК Варна. По-късно участва във вътрешно-студентски турнири в Тампа и в трета дивизия на аматьорската лига в Сиатъл.

В Националната аматьорска лига по баскетбол започва да играе през 2012 година – в отбора на Паляците, който през сезон 2013/2014 година завоюва третото място в първенството на НАЛБ.

Въпреки рядкото изразяване на чувства и емоции, особено ако те са положителни, Милиев показва огромната си подкрепа към каузата на НАЛБ, съдейства за развитието напълно безвъзмездно и неслучайно е поканен да стане част от Комисията по прием на заявки.

“Един от най-добрите житейски съвети, които съм получавал гласи “Където и да си, прави това, което обичаш и винаги ще намериш нови приятели”. За мен баскетболът е едно от тези неща и следването на този съвет никога не ме е подвеждал. Открих НАЛБ в момент, в който след доста разочарования, се бях примирил, че повече никога няма да играя качествен организиран аматьорски баскетбол в София. Радвам се, че съм част от НАЛБ като играч и че имам възможност да наблюдавам израстването и развитието на лигата. Адмирации и поздравления за организаторите!”