Приятел Николай Иванов

647
Националност
bul България

„За мен аматьорските отбори би трябвало да са за работещите хора, които обичат играта. За съжаление обаче в НАЛБ влизат и ще влизат все повече съвсем млади играчи и то кадърни, които не са намерили реализация в мъжките отбори на „професионалния“ ни баскетбол. За щастие обаче съм сигурен, че НАЛБ ще се превърне в буферната зона между не само старша възраст, но и от кадетска към мъже. Вярвам, че благодарение на невероятната организация и професионализъм от страна на НАЛБ, млади момчета ще могат да се доказват и това да им помага да се реализират като състезатели, дори и извън страната. Това от своя страна несъмнено повишава нивото на баскетбол в НАЛБ.

Ако зависи само от мен отборът на СКБ Локомотив София със сигурност ще бъде част от НАЛБ. И това е заради добрата организация на НАЛБ и малкото мачове, които са ни подсигурени от БФБ. Всеки скаут може да провери историята на даден състезател в НАЛБ, освен това има възможност да гледа състезателите онлайн и на запис – ВИНАГИ. Може да звучи като реклама, но за едно талантливо дете на 16-17-18, а защо не и повече, това е шанс, това е възможност. Освен виждането ми за НАЛБ като буферна зона за подрастващи, както вече споменах, лигата е чудесна за хора като мен, които обичат играта и желаят да играят чисто любителски, въпреки че отбори от първа дивизия спокойно могат да се сравняват с отбори от „професионалната“ ни „А“ група.

Организацията на първенството в НАЛБ, както и на турнирите, е безупречна и точно затова е успешна, отборите се увеличават и хората са щастливи, че ви има. Това е съвсем нормално, когато човек работи здраво и го прави както трябва – професионално, успехът е въпрос на време. Винаги, когато имам възможност ще участвам, за мен е удоволствие.

Ако работите все така пред НАЛБ винаги ще има светло бъдеще. София е достатъчно голяма и любителите на баскетбола ще стават все повече. Виждам, че възможностите на НАЛБ са по-големи от столицата и завладяват все повече региони от страната и това е чудесно. Много се радвам за успехите на лигата.“