Приятел Николай Истатков

619
Националност
bul България

„Здравейте! Казвам се Николай Истатков и съм на 35 години, по професия съм архитект. Любовта ми към баскетбола датира от далечната 1995 година, когато се запалих по играта с оранжевата топка на откритите игрища на НСА. Впоследствие като юноша тренирах в НСА и Академик. Докато бях студент защитавах цветовете на отбора на УАСГ.

Смея да твърдя, че съм част от аматьорския баскетбол в София от самото му начало. Участвал съм и като състезател, а и като мениджър, във всички съществували досега аматьорски лиги.

За НАЛБ първо разбрах от Фейсбук, още докато лигата се помещаваше в залата на стадион „Локомотив“, още тогава ми направи впечатление отличната организация, обстойното отразяване на срещите, множеството инициативи като играч на кръга, награди и много други. Да си призная честно, лично мен, единственото нещо, което към тази дата ме възспря от по-активно участие бе именно мястото и недотам добрите условия в залата в квартал Надежда. С началото на „Новата ера“, както я определям поне аз, на НАЛБ в „Овергаз Арена“ в Младост, случайно или не получих предложение от мой много близък приятел в лицето на Валери Ассев да се включа в лигата с отбора на София Лайънс. Без колебание приех и сега след като вече няколко месеца съм част от атмосферата и духа на НАЛБ, спокойно мога да кажа, че съм безкрайно щастлив от всяка минута, прекарана на баскетболното игрище. Искам да изкажа огромната си благодарност на Валери Ассев, на своите чудесни съотборници и разбира се на отговорника на нашия отбор Любомир Ангелов.

Разбира се, тези безброй положителни емоции, срещи със стари приятели и тръпката от любимата игра не биха били възможни без прекрасния екип на НАЛБ, който със своя професионализъм, положителна енергия и ентусиазъм създава за нас участниците в лигата една неповторима атмосфера и дух. Бих искал най-сърдечно да благодаря на целия екип на НАЛБ и да им пожелая да продължават да работят за каузата „аматьорски баскетбол“ със същата страст и позитивизъм, както са го правили и досега, за да продълваваме заедно да се забавляваме и да обичаме баскетбола!!!“