NALB TEAM: Спас Колев

947
Националност
bul България

Спас Тодоров Колев е роден на 12 Май 1984 година.

Запалва се по баскетбола още на 11-годишна възраст. В град Казанлък, където е израснал, посещава тренировка, ръководена от неговия дядо и първи треньор Петър Маринов, като любовта му към играта стартира тогава и продължава и до днес. Именно дядо му е един от пионерите и деятелите на баскетбола в града на розите.

Започва да тренира баскетбол именно в отбора на Арсенал Казанлък, където играе до 18-годишна възраст. В следващите 5 години играе за отбора на СУ „Св. Климент Охридски“, където и завършва Португалска филология. Спас Колев знае и още няколко чужди езика, като най-добре владее английски, испански и португалски.

През 2003 година завършва курс за баскетболен съдия при своя ментор Марин Механджиев. Оттогава се занимава със съдийство, с единствената цел да бъде близо до любимата си игра.

Освен да играе баскетбол, Спас Колев обича да прави преходи из невероятните български планини. Свири в НАЛБ от основаването на лигата. Мотото му в живота се припокрива на 100% и с разбиранията на НАЛБ: „Прави, каквото е редно и справедливо, каквото и да става!“.

Спас Колев предизвиква възхита с изключително непринудената си любов към баскетбола. Невероятно добронамерено той се старае да предава своята страст към играта на всички, с които има допир. Често преди ученически мач просто провежда кратка лекция на двата отбора (на какъвто език е нужно), разяснявайки им правилата в баскетбола.

„Правете нещата, с които се занимавате с любов и отдаденост, а не по задължение. Тогава ще бъдете щастливи и удовлетворени от резултатите. Обръщайте внимание на истински важните неща и истинските ценности. Не забравяйте близките хора, колкото и труден и динамичен да е животът ви, защото той е твърде кратък, за да се пропилява. Радвам се, че чрез НАЛБ мога смело да заявя, че аз се водя от тези принципи.“

Част от медийните изяви на Спас Колев във връзка с НАЛБ: