NALB TEAM: Теодора Славова

Националност
bul България

Теодора Живкова Славова е родена на 22 Февруари 1993 година в град Варна.

През 2012 година завършва Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски” със специалност „Икономика и мениджмънт”. През 2016 г. завършва бакалавърската си степен от Национална спортна академия „Васил Левски”, специалност Спортен мениджмънт. През 2018 година завършва магистратура в същия университет със специалност Спортна журналистика.

Спортът е любима и неизменна част от живота й. С него се сблъсква на 5-годишна възраст, когато започва да тренира художествена гимнастика в спортен клуб „Грация”. За 16 години има завоювани над 40 медала от държавни и международни турнири. Освен към гимнастиката, винаги е имала слабост към волейбол и баскетбол. Именно любовта и отдадеността на спорта са решаващи при избора й на университет. Така се озовава в София, където паралелно със следването, Теодора става лицензиран съдия по волейбол и участва в организацията на редица международни първенства от най-висок ранг.

С баскетбола е свързана от любитеска гледна точка, като дълги години редовно посещава срещите на родния Черно море. Още по-задълбочено с играта се запознава по време на часовете по баскетбол в НСА. За НАЛБ научава точно там, по време на публична лекция, на която екипът на НАЛБ е поканен да представи своята дейност. Теодора Славова е възхитена от цялостната организация и функционирането на лигата, както и от всеотдайността, а и чистите намерения на членовете на екипа. Именно тези факти, както и положителните отзиви от страна на нейни приятели, които стават част от екипа на НАЛБ преди нея, подпомагат решението й да се включи в екипа.

Още от самото начало Теодора показва огромното си желание да се справя отлично с поставените задачи, да трупа опит и да се развива. Започва да изпълнява функциите на статистик, секретар, фотограф и видеооператор. Благодарение на всеотдайността, положителното отношение и желанието за развитие тя става все по-важна част от екипа на НАЛБ.

“Бих определила НАЛБ като организация – феномен – спортен и социален. Като една спортна личност, смятам че лигата е едно подходящо място за обогатяване на професионалните ми умения. Включвайки се в екипа на НАЛБ, се надявам да бъда полезна, както на него, така и на себе си, да създам нови приятели и да се забавлявам.”

Част от медийните изяви на Теодора Славова във връзка с НАЛБ: