V кръг – Локомотив и Хелга остават на върха

460

НАЛБ - ЕмблемаСвогеБлейдс и Хелга записаха победи в петия кръг

Петият кръг от Националната аматьорска лига по баскетбол се проведе на 17.11. и 18.11.2012 година. В Събота Своге се наложи над Паляците, а в Неделя победи записаха Блейдс и Хелга. На върха в класирането са Локомотив и Хелга, които нямат загуба до момента. На трето място е Своге с една загуба (от Хелга), а на четвърто – Блейдс с две загуби (от Своге и Локомотив). ПаляцитеСофия Булс и Къртачите имат по една победа, а Светкавица е на последното място без успех в актива си до момента.

 

Своге – Паляците 74:58 (29:7; 12:16; 16:17; 17:18)

Своге - ПаляцитеПървият двубой от кръга започна с предимство за Паляците, като символичните гости дори поведоха в началото с 5:2. След това обаче, до края на първата част, отборът на Своге направи серия от 27:2, с което до голяма степен предреши и изхода от мача. „Паляците“ опитваха да се върнат в срещата, като те дори спечелиха втората четвърт, но пасивът им на полувремето беше цели 18 точки. Второто полувреме беше равностойно, а отборът на Своге загуби и третата, и четвъртата част с по една точка, но комфортната преднина на символичните домакини беше напълно достатъчна за победа с 16 точки разлика (74:58). Все пак, интересен факт е, че Своге спечели само една четвърт и загуби три, но въпреки това спечели двубоя.

За Своге Руслан Богданов вкара най-много – 18 точки. 17 добави Мирослав Иванов. С 16 се отчете Антонио Антов, а Емил Горанов реализира 15 точки. Най-резултатен в срещата стана Радослав Конов от Паляците, който вкара 20 точки. Със 17 се включи Боян Гагов, а Георги Истатков остана с 8.

Блейдс – София Булс 77:62 (20:12; 18:20; 16:19; 23:11)

Блейдс - София БулсВ началните минути на срещата Блейдс имаше леко предимство, като успя да дръпне в резултата, а с това спечели и първата част с 8 точки. През втората четвърт София Булс игра много по-силно и често изоставаше със само 4 точки, с което и намали пасива си на 6 на полувремето. След почивката играта беше още по-изравнена, а разликата в полза на Блейдс преди последната част беше само 3 точки. Във финалните 10 минути София Булс на три пъти намали пасива си на точка, но така и не успя да изравни или поведе. В последните 6 минути отборът на Блейдс наложи сериозно темпо, а с това и увеличи разликата в своя полза, за да победи с 15 точки разлика (77:62). Доказателство за оспорваността на срещата е и фактът, че отборите си разделиха по две части, като Блейдс спечели първата и четвъртата, а София Булс – втората и третата.

За Блейдс Мартин Механджиев вкара 24 точки, с което стана и най-резултатен в кръга. Силно игра и Георги Вачев, който завърши с 23. 14 добави Димитър Христов. За София Булс Георги Георгиев реализира 20 точки (4 тройки). На ниво беше и Петрос Потамианос – 19 точки (3 тройки), а с 13 точки остана Димитър Димитров.

Хелга – Светкавица 78:64 (14:15; 14:14; 26:11; 24:24)

Хелга - СветкавицаПоследният мач от кръга започна много равностойно. В първите 4 минути Хелга имаше известно предимство, но постепенно Светкавица изравни играта и дори успя да поведе, а с това и да спечели първата четвърт с 1 точка. Втората част беше също толкова равностойна и завърши наравно, а на полувремето пасивът на Хелга продължи да бъде 1 точка. Третата част се оказа решаваща за изхода на двубоя, като Хелга я спечели с цели 15 точки. Последните 10 минути завършиха при равен резултат, а по този начин Хелга записа пета поредна победа, този път с 14 точки разлика (78:64). Интересен факт е, че Хелга спечели двубоя, печелейки само една четвърт.

22 точки за победителите от Хелга отбеляза Стефан АнгеловСтефан Стоянов вкара 16. С 11 точки (3 тройки) се отчете Александър Енев, а Петър Иванов остана с 10 точки. За Светкавица силно игра Светослав Петров, който наниза 19 точки (3 тройки), като 11 от тях бяха в последната четвърт. Петко Гатев вкара 10 точки, а по 9 реализираха Филип Тодоров и Веселин ВеличковДобри Гатев се включи със 7.

За най-полезен състезател в петия кръг на НАЛБ беше избран Мартин Маринов Механджиев от отбора на Блейдс. Той вкара 24 точки на София Булс, с което донесе и третата победа на тима си. Механджиев стана и най-резултатен в кръга с това си постижение. Състезателят на Блейдс ще получи своята специална награда, осигурена с любезното съдействие на Airball.bg, преди мача на отбора си от шестия кръг.

Теодор ЯнчевТеодор Янчев от Къртачите пък беше избран за най-полезен състезател в четвъртия кръг.

Шестият кръг в НАЛБ ще се проведе на 25.11.2012 година (Неделя). От 13:30 часа Светкавица излиза срещу СвогеСофия Булс и Паляците играят от 15:00, като един от двата тима ще запише втора победа в актива си. Дербито на кръга е от 16:30 часа, като тогава Локомотив и Хелга ще се борят за едноличното първо място, а Блейдс и Къртачите играят от 18:00 часа. Всички срещи отново ще се проведат в залата на стадион „Локомотив„.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG