VIII място – София Булс

328

София БулсОтборът на София Булс завърши на осмо място през сезон 2013/2014 в Националната аматьорска лига по баскетбол.

Ударно начало за София Булс и победа над Хелга още в първия кръг. Следваха няколко загуби и победа с 50 точки разлика над Дървоядите. През първия полусезон „Биковете“ победиха Лъвовете и загубиха с 1 точка разлика от Блейдс. Победи над Зелените, Дървоядите и Пейпър Кор Костенец. Към края на редовния сезон София Булс победи и Лонекс, за да се стигне до последния двубой срещу Блейдс (загуба от Блейдс), в който двата отбора реализираха общо 199 точки. Всичко това означаваше седмо място в крайното класиране от редовния сезон за София Булс.

Това седмо място прати София Булс срещу на пръв поглед удобния отбор на Дървоядите, срещу който София Булс нямаше загуба. Първият мач беше спечелен от София Булс, но последваха загуби с 1 и 6 точки разлика, които класираха Дървоядите напред и изхвърлиха София Булс на осминафиналната фаза.

Няколко думи за състезателите на София Булс

София БулсИнтересна, но и успешна сплав между опитни състезатели, които са играли заедно дълги години и младежи в отлична форма. Започваме с Георги Георгиев. Той приключи сезона с 10.0 точки, 7.3 борби и 2.7 асистенции средно на мач за 26 минути на терена. Георгиев, освен много важен състезател за отбора, беше и негов треньор. Треньорските му качества и разбирания за играта често предизвикваха възхита у наблюдателите и следваше логичният въпрос „Защо такива хора, които наистина разбират от баскетбол, не са професионални треньори?“. Отговорът вероятно е „Защото не искат.“. А защо не искат може би всеки може да се досети сам. Георги Георгиев беше и главен организатор на отбора. Огромна работа по организацията обаче вършеше и Николай Стоянов. Невероятен ентусиаст, който винаги даваше всичко от себе си в името на отбора. Стигаме до Ярослав Тотев. Състезателят, който не пропусна нито един мач през сезона. 13.0 точки, 9.3 борби и 2.2 откраднати топки средно на мач за коефициент от 14.6. Борбеността и отличната стрелба от далечно разстояние превърнаха Тотев в един от лидерите на отбора. Георгиев и Тотев бяха избрани и за най-полезни състезатели в четиринадесетия кръг, като единствено повечето точки на Георгиев пратиха отличието при него. Йосиф Чернашки е един от младежите, които бяха изключително полезни за отбора. Невероятна стрелба от зоната за три точки и 12.5 точки средно на мач за Чернашки. Други двама състезатели, които бяха много постоянни, се казват Пламен Димитров и Йордан Чоранов. Димитров демонстрира отлични качества при организирането на играта на отбора си – 8.0 точки, 6.6 борби, 3.8 асистенции. Чоранов пък постоянно показваше невероятна борбеност и подобравяне на играта си в течение на целия сезон. Цветан Михайлов е още един от младите състезатели в отбора, които направиха силен сезон. Неслучайно Михайлов е и един от двамата в отбора, които успяха да постигнат коефициент от над 40 в един мач. Другият състезател, който го направи, е Ярослав ТотевЦветан Михайлов беше поканен да участва и в Мача на звездите в НАЛБ. Георги Кръстев и Марио Георгиев са другите двама в отбора на София Булс от младата генерация, които бяха от огромна полза на тима. До Георгиев, Тотев, Пламен Димитров и Чоранов пък сред опитните се нареждат Илиян Илиев, Александър Бялков и Димитър Димитров, като и тримата отбелязаха много успешен сезон откъм индивидуални показатели. Иван Стайков пък, както и Николай Стоянов, беше готов във всеки един момент да даде всичко от себе си за благото на отбора. Нещото, което вероятно ще остави горчив привкус в отбора, е отпадането на осминафинал, тъй като нямаше две мнения, че София Булс беше един от много добрите отбори, който вероятно щеше да се намеси и в борбата за медалите.

ТУК можете да видите всички призьори в редовния сезон, както и подробна информация за всеки състезател в НАЛБ.

София БулсПожелаваме много успехи на отбора на София Булс и благодарим за невероятния сезон, сериозното отношение и спортсменската игра! Радваме се, че показахте, че добрите отношения между хората през годините могат да се запазят и ядрото от някогашния отбор на Свищов сега се състезаваше в НАЛБ.

Надяваме се на още много баскетболни срещи с всеки от състезателите на София Булс!

В страницата на НАЛБ във Фейсбук можете да намерите още много информация, както и интересни снимки – https://www.facebook.com/NALB.BG