XI кръг – Локомотив и Хелга с победи

439

НАЛБ - ЕмблемаЛокомотив и Хелга с победи в единадесетия кръг от Националната аматьорска лига по баскетбол

На 21.03.2013 година се проведе единадесетият кръг от първенството на НАЛБ. В първия мач отборът на Локомотив победи трудно Блейдс, като разликата се вдигна в края на мача, а Хелга успя много трудно да измъкне победата срещу Паляците.

 

Блейдс – Локомотив 65:80 (21:18; 11:16; 16:26; 17:20)

Блейдс - ЛокомотивПървият двубой от кръга започна много равностойно, като играта вървеше кош за кош. В края на първата част отборът на Блейдс успя да вземе преднина и да поведе с 3 точки. Вторите 10 минути отново бяха много оспорвани, а на полувремето Локомотив имаше преднина от едва 2 точки. След полувремето играта на символичните гости потръгна и това пречупи Блейдс, като преди последната част разликата в полза на Локомотив вече беше 12 точки. Въпреки опитите за обрат, отборът на Блейдс загуби с 15 точки разлика (65:80).

Силно за Локомотив игра Георги Георгиев, който вкара 21 точки. Димитър Станиславов реализира 17 точки и показа изключителна борбеност. 15 точки (3 тройки) добави Александър ВойновЦветелин Костов и Николай Николов се включиха със съответно по 10 и 8 точки. Въпреки здравословните си проблеми, най-резултатен в мача стана Мартин Механджиев от Блейдс – 24 точки (4 тройки), като 19 от точките му бяха през второто полувреме, а 13 от тях – в последната част. Иван Гьонов също беше на ниво и вкара 14 точки. С 10 остана Димитър Христов, а с 6 се включи Христофор Пешлеевски. Интересен факт е, че всички, които взеха участие в двубоя, успяха и да се разпишат.

Хелга – Паляците 73:71 (28:19; 17:20; 11:14; 17:18)

Хелга - ПаляцитеВторият двубой от кръга противопостави отборите на Хелга и Паляците. Двубоят започна с предимство за носителите на купата от Хелга, като те натрупаха аванс от 9 точки за първите 10 минути. До почивката играта се изравни и разликата в полза на Хелга стана 6 точки на полувремето. Второто полувреме беше много оспорвано и интересно, като “Паляците” се доближаваха опасно близо до Хелга, а преди последната четвърт дефицитът им беше едва 3 точки. Изходът от срещата не беше ясен до последните секунди. 2 минути преди края на двубоя отборът на Паляците успя да поведе за първи път в мача. В последната минута Хелга направи няколко сполучливи атаки и по този начин си осигури победата. “Паляците” опитаха стрелба за 3 точки в последната секунда, но без успех и по този начин загубиха с 2 точки разлика (71:73).

За Хелга най-много вкара Георги Брестнички – 25 точки. Антон Миленков му партнира с 23. Със съответно по 8 и 7 се включиха Стефан Стоянов и Владимир Петров. За отбора на Паляците, който в тази среща се състоеше от едва петима състезатели, по 20 точки вкараха Боян Гагов и Георги Истатков. 18 реализира Радослав Конов, а с 8 се включи Христо Блидов.

За най-полезен състезател в единадесетия кръг беше избран Димитър Красимиров Станиславов от отбора на Локомотив. Той вкара 17 точки на Блейдс и по този начин имаше главна заслуга за победата на тима си. Най-резултатни в кръга станаха Георги Брестнички от Хелга с 25 точки и Мартин Механджиев от Блейдс с 24, след тях се нареди Антон Миленков от Хелга с 23. Станиславов ще получи своята специална награда, осигурена с любезното съдействие на Airball.bg, преди следващия мач на отбора си.

Радослав КоновРадослав Конов от Паляците пък получи своята награда за най-полезен състезател в деветия кръг.

Веселин Величков от Светкавица пък, който беше избран за най-полезен състезател в десетия кръг, ще получи своята награда преди следващия мач на отбора си, тъй като той почива в този кръг.

В следващия кръг на НАЛБ, който ще се проведе на 23.03.2013 година (Събота), в първия мач Светкавица излиза срещу Хелга от 16:30 часа, а от 18:00 часа е двубоят София Булс – Блейдс. Всички срещи отново ще се проведат в залата на стадион “Локомотив“.

За повече информация и много интересни снимки, можете да посетите страницата на НАЛБ във Фейсбук – http://www.facebook.com/NALB.BG.