Павел Петров: Нямам търпение да започне новият сезон

518

Павел ПетровОстават броени дни до официалния старт на сезон 2017/2018 на Националната аматьорска лига по баскетбол. Седми поред, той трябва да бъде по-успешен от всички останали, защото такава е традицията и всеки следващ сезон в НАЛБ е по-силен от предходния. Цифрите, фактите и постиженията го доказват.

А какво мислят самите състезатели – тези, благодарение на които НАЛБ е най-мащабната баскетболна организация у нас, ще разберем в поредицата от интервюта, които ще представим в близките дни.

Сезон 2016/2017 беше дебютен и за Павел Петров, и за и неговия Бойз Фром Да Хууд. Отборът завърши на осмо място в крайното класиране на трета дивизия и смело се включи в голямата битка за купата на НАЛБ. Разговаряме с Петров, който очаква с нетърпение старта на новия сезон.

Здравей! Как би оценил изминалия сезон в НАЛБ в игрови и в организационен план?

Здравейте! Изминалият сезон в НАЛБ ме дари с невероятни емоции и с изключително много уроци и в личностен, и в игрови аспект! В игрови план беше невероятно, изключително много се радвам, че съществува такова място, където и непрофесионални играчи все още можем да се радваме на състезателния дух в баскетбола! Отборите, срещу които имах удоволствието да се изправя, ме мотивират да давам най-доброто от себе си и да гоня все по-добри резултати. Организацията също е на високо ниво!

Какво смяташ за нивото и конкуренцията в НАЛБ?

Имайки предвид, че през изминалия сезон играхме в трета дивизия и не успяхме да минем напред, говори колко голям път има пред нас. Нивото на игра за аматьорска лига е много добро и аз нямам търпение да започне новият сезон!

Какъв е водещият фактор за участието ти в НАЛБ? Удоволствието от играта, постиженията или пък нещо друго?

Винаги съм бил състезателна личност и откакто завърших училище и прекратих с училищния и младежки баскетбол, усещах празнота, която НАЛБ ми помогна да запълня! Крайната цел, разбира се, е победата, но удоволствието от това да се състезавам в НАЛБ няма равно!

Как върви подготовката на Бойз Фром Да Хууд и какво да очакваме от отбора през новия сезон?

През лятото трудно се събираме да играем като отбор, но всеки от нас се готви индивидуално, мотивирани от загубите през последната година, готови да мачкат през тази! Може да очаквате, че ще дадем най-доброто от себе си!

Какви са целите пред вас?

Целите ни са да играем като отбор, да играем хубав и умен баскетбол. Победите ще дойдат непременно след това и евентуално класиране във втора дивизия!

За финал какво би пожелал на НАЛБ и на всички участници в НАЛБ?

Благодаря ви изключително много за възможността да участвам в НАЛБ и ви пожелавам работата върху НАЛБ да ви изпълва с такова щастие, с каквото изпълва мен участието!

Един материал на Теодора Славова.