Блиц интервю с Мартин Милиев, Паляците

542

Мартин МилиевОт Националната аматьорска лига по баскетбол продължаваме да ви запознаваме още по-подробно с отборите, които участват в първенството на НАЛБ в София през сезон 2015/2016.

На въпросите ни сега отговаря Мартин Милиев от отбора на Паляците. Отборът на Паляците играе четвъртия си сезон в НАЛБ, а Милиев има изиграни вече 89 мача в кариерата си в НАЛБ.

Първото препятствие пред Паляците в плейофите е отборът на Спартанс.

Вижте какво сподели Мартин Милиев, който е и член на Комисията по прием на заявките към НАЛБ:

Здравей, завърши редовният сезон от първенството на НАЛБ в София. Каква е равносметката ти за представянето на Паляците и като успешен ли можеш да го определиш за своя отбор?

Мартин Милиев: Смятам, че направихме силен сезон, в челната петица сме. Победихме силни отбори, паднахме от силни отбори, завършихме без контузии. Най-важното е, че стилът ни на игра се върна към стила „Паляците“ и се забавляваме на терена.

Какви са амбициите ви за класиране през сезон 2015/2016?

Мартин Милиев: Топ 4.

Кои са фаворитите във втора дивизия според теб?

Мартин Милиев: Всички отбори в топ 6, като има отбори от средата на таблицата, които имат сили за изненади.

Искаш ли да отличиш някого от своя отбор? От друг отбор?

Мартин Милиев: Не.

ПаляцитеРазкажи ни малко повече за Паляците. Как беше създаден отборът, как се запознахте с НАЛБ, какви трудности срещнахте, през какво преминахте, какви са намеренията и очакванията ви за бъдещето? Турнир за купата, сезон 2016/2017?

Мартин Милиев: Паляците е един от старите отбори в лигата, създаден от Боян Гагов. Ядрото на отбора играе заедно вече три сезона. В отбора сме се събрали хора с еднакво разбиране и чувство за играта. Не тренираме заедно, виждаме се в пълен състав само на мачовете.

Държим да играем с къса скамейка, смятаме, че 8 души на мач е оптимална бройка, която дава възможност на всички да играят достатъчно минути и да имат възможност да влязат в ритъм.

Възнамеряваме да се класираме в топ 4 този сезон и да играем във втора дивизия и догодина. Засега не смятаме да играем за купата, най-вече заради времето, по което ще се проведе турнирът. През следващия сезон имаме желанието да играем отново в НАЛБ.

Какво те мотивира да се ангажираш организационно с тима? Много усилия ли ти коства?

Мартин Милиев: Нямаше кой друг (смее се). Усилия – само когато се налагат смени на дати и часове на мачове, координацията с 9 човека става тегава.

Какво смяташ за организацията в НАЛБ?

Мартин Милиев: Организацията е на ниво и се подобрява с всеки изминал сезон.

Обратната връзка е много важна за нас. Има ли нещо, което смяташ, че ще е добре да се промени в НАЛБ?

Мартин Милиев: Имам предложение, свързано с по-къс сезон, който ще даде възможност на повече хора да играят и да си планират свободното време.

Документация – много неща могат да се оптимизират онлайн.

Въпреки че сезон 2014/2015 беше много силен и сполучлив, със сигурност сезон 2015/2016 е още по-добър за НАЛБ. Може би разделението на дивизии допринесе за допълнителен интерес. През настоящия сезон стартирахме и с първенство в Централна България, и с още куп други инициативи. Какви перспективи виждаш пред каузата на НАЛБ?

Мартин Милиев: Очаквам доста отбори да се разцепят, в търсене на повече игрово време и фън. Това от своя страна само ще повиши качеството на мачовете. Тази година втора дивизия предостави наистина интересни мачове.

ПаляцитеКакво би казал на тези, които се чудят дали да участват в НАЛБ?

Мартин Милиев: Отнема време и усилие да се сформира отбор, с който е удоволствие да играеш, но пък си заслужава.

Благодарим много! Пожелаваме успех на теб и на целия ти отбор! Благодарим за сериозното отношение и се радваме, че сте част от НАЛБ!