БНР: Младият мениджър Мартин Механджиев застава зад проекти с кауза

1192

На 04.03.2019 година в ефира на Българското национално радио беше излъчен пореден епизод от рубриката „Еврика за…“ в предаването „Нощен Хоризонт“.

Рубриката има за цел да запознае своите слушатели с млади и успешни българи, които се открояват и имат голям принос към обществото.

Гост в предаването беше председателят на Националната аматьорска лига по баскетбол Мартин Механджиев. Един от поводите за гостуването му е поредното признание, което получи – отличие в конкурса за най-добър млад мениджър у нас, за което може да прочетете повече ТУК.

Интервюто с Мартин Механджиев е на Станислава Пирчева от БНР, а ТУК ще откриете и целия материал:

„Интервю на Станислава Пирчева с Мартин Механджиев

В рубриката „Еврика за…“ на „Нощен хоризонт“ гостува Мартин Механджиев. Той е роден на 8 Юни 1992 година в град София. През 2011 година завършва 134 СОУ “Димчо Дебелянов” в София (технологичен профил), където освен английски език, изучава и иврит. Завършва обучението си с медал за отличен успех и признание за развитието на спорта и в частност на баскетбола в училището. Остава в историята на училището и като ученикът с рекорди във всички баскетболни класации.

Между 2008 и 2011 година организира баскетболни турнири между класовете два пъти годишно. Продължава образованието си в Университета за национално и световно стопанство. През 2014 година е номиниран и избран за един от финалистите в конкурса “Студент на годината”, организиран от Националното представителство на студентските съвети в България. Класира се в топ 3 в категория „Спорт“, а причина за номинацията е дейността му, свързана с Националната аматьорска лига по баскетбол.

През 2015 година завършва бакалавърската си степен в УНСС в направление „Икономика и бизнес“ със специалност „Застраховане и социално дело“. През 2017 година става магистър по маркетинг.

През 2018 година Мартин Механджиев придобива сертификат от Google за успешно завършен курс по онлайн маркетинг.

През 2016 г. Балканската академия на науките и културата го удостоява с титлата Доктор хонорис кауза за усилията му в областта на спортния менижмънт.

На 26-годишна възраст е класиран в „30 под 30“ за 2018 година на Forbes. Световноизвестното издание селектира 30-те най-успешни българи под 30-годишна възраст като “хората, които променят България”.

В началото на 2019 г. е удостоен със специална диплома в традиционния конкурс на Фондация „Еврика“ като най-добър мениджър.

Фондация “Еврика” организира специална церемония, на която награждава лауреатите за постижения в науката, за най-добри мениджъри, изобретатели и фермери. Отличията се присъждат на млади хора – до 35-годишна възраст.

Част от основните мотиви за поредното признание на Механджиев са във връзка с реализирането на значим и устойчив проект с висок социален ефект.“

Сега на вашето внимание представяме интервюто на Мартин Механджиев за БНР, излъчено в предаването „Нощен Хоризонт“ като част от рубриката „Еврика за…“:

Отново изказваме специални благодарности на БНР за вниманието към НАЛБ и интервюто с Мартин Механджиев!